Yazıklar Olsun!

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün son günlerini geçirdiği yatı Savarona'nın başına gelenler için hepimiz çok üzüldük.

Zaten, sözkonusu yatın çok masraflı denerek, işadamı Kahraman Sadıkoğlu'na 49 yıllığına kiraya verilmesine gönlümüz hiç razı olmamıştı.

Hergün halkın önüne çıkıp, ekonomik açıdan şöyle iyi durumdayız, böyle iyi durumdayız. Şu kadar dolarımız var, bu kadar dolarımız var diye nutuk atanların, meclisi, Çankaya Köşkünü aylardır, bir sürü masraf yaparak yenilemeye çalışanların, devletten aldıkları yardımları referandum ve seçim mitinglerinde hesapsızca harcayanların, çoluk, çocuk ve avaneleriyle uçaklara doluşup ülke ülke gezenlerin, kendi ceplerinden veriyormuş gibi halkın parasını istedikleri spor dalındaki sporculara ve yandaşlarına yağdıranların bu durum karşısında başlarını öne eğip utanmaları gerekmiyor mu?

Bizi, insanüstü liderlik özellikleriyle Dünyadaki en büyük emperyalist güçlerin elinden kurtarıp, yepyeni bir ülke armağan eden Atamıza ne yapsak minnet borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bir durumdayken, şu yapılan rezalete bakın.

Atamızın gelişmiş estetik zevkini yansıtan bir kuğu kadar güzel ve zarif yat, ruhunu paraya satanların elinde günde 50.000 dolar kira karşılığı mafyanın fuhuş mekanı olarak kullanılıyor.

Hepinize yazıklar olsun. Sizler en basit tanımıyla nankör insanlarsınız. Atamızı sevmiyorsunuz ve onun hatıralarına sık,sık yapılan siyasi toplantılarda saydığınız toplumumuzda tanınmış isimlere duyduğunuz kadar saygınız yok.

Yatın acilen sözkonusu işadamından, hatta kendisine Atamızın hatırasına saygısızlıktan ceza da verilerek, alınmasını ve Maliye Bakanlığından, Turizm ve Kültür Bakanlığı'na devredilip, restore edilerek müze haline getirilmesini istiyoruz.

Vatandaş olarak bizler harçlıklarından arttırarak Atatürk'ün yatına satın almaya kalkan çocuklarımızdan çok utanıyoruz.

Ya sizler????

29 Eylül 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Atatürk'ümüze yapılan saygısızlıklardan birisi ne yazık ki,bu ayıba bir son verilmeli,hepimizin Atama minnet borcudur Savanora'ya sahip çıkmak..

    Milli Savunma Bakanlığına devredilip müze haline getirilmesi çok mu zor acaba..

    Baştan sona katılıyorum..