Yollanmamış mektuplar (Son mektup)

SEVDİĞİM; Bir ağacın dalında kuruyup kalmış, son yaprak gibiyim.
Öylece duruyorum, sevdanın yükü damarlarımda.Beni sana getirecek bir rüzgarı bekler gibiyim.Kavuşma isteğim, ruhumda şiddetli gelgitlere yol açıyor ve artık eski gücümün beni terkettiğini düşünüyorum.Daha önceleri olsa,düşüncelerim değişmese, bu mektubu sana yazmazdım.Kaç mevsim geçti kimbilir, yalnız başıma ?, ve ben kaç defa
direndim ,poyrazlara, lodoslara? Şimdi düşünüyorum da değer miydi?
Bir kurt gibi ,nasıl da için için kemirmiş ruhumu o büyük soru; Neden ?
Allah biliyor ya, bunun olacağını önceden tahmin etmiştim.Yinede direndim, vazgeçiremedi beni çılgın yağmurlar.Evet sallandım ,sendeledim ama düşmeyi aklımdan bile geçirmedim ta ki , şu ana kadar.

SEVDİĞİM; Sensiz soğuk gecelerim de ümit yorganlarına sarılarak ısındım.
Dayanılması zor lanet anlarımda, gökyüzündeki yıldızlarla paylaştım hikâyemizi şimdi tüm yıldızlar adını biliyorlar.
Hazin bir hikayenin kahramanlarıyız ,kader.Artık kalemimde mürekkep,
sayfalarımda boş yer ve bende derman kalmadı.Sanırım ki , bu son mektubumdur.Artık yazmayacağım ,ne bir belge,ne bir anı,ne de gözyaşlarımından yazıları dağılılmış mektuplar kalsın geriye.
Yüreğime yazacağım , sensizken sana olan özlemlerimi ve yokluğunun bana öğrettiklerini.Belki yıllar önce olsa bu kararı almam imkansızdı diye düşünüyorum.Giderken yarısı sende kalan yüreğimin, tahammülü
buraya kadar olmalı ki, bu kadarına müsade etti.Hayret iyi bile dayanmış.
Yarımsa yüreği insanın,aldığı nefes, duyduğu haz,nefret,hatta küfürler bile
yarım.Sahi neydi bizi ayıran? ve dahası nasıl böyle yaşayabilmişim?

SEVDİĞİM; Ben şimdi kanat çırpmaktan dermanı kalmamış,bitkin bir kırlangıç gibi çakılıyorum hüznün kurak kara topraklarına.Ateşböceği misali yanıp sönen yıldızlar da olmayacak artık hayatımda,dahası artık geceleri üşümeyeceğimde.
Oyun bitti; bu yılgınlık vücudumun hatta ruhumun bile tüm hücrelerini
ele geçirmiş. O deli boranlara direnen ben , şimdi hafif bir bahar meltemine boyun eğmeye hazır bir yaprak gibiyim, titriyorum.Zamansız açmış , yalancı güneşe aldanmış,ilk ayazda kış soğuğuyla yanmış, bir çiçeğin durumunu bilirsin.Son durumum böyle hazin ,böyle kötü. Belki tekrar açarım kim bilir.Güneş,i tekrar hissederim belki ruhumda.Kuvvetle muhtemeldir ki aynı hatalar ,aynı yanmalar beni bulur.Ama o zaman tekrar direnecek değilim ki,tecrübelerim bana herşeyin olacağına vardığını çok net öğretti.İki kere iki nin dört ettiği gibi sabittir bu.Değişmeyense mevsimler olur heralde,gerisi zaten kalıplaşmış bildik sahneler.

ELVEDA SEVDİĞİM; Elveda tuttuğum dalım,sırdaşım yıldızlar.
Az sonra doğarken bana ilk defa birşey ifade etmeyecek güneş elveda.
Yüreğimin diğer yarısınıda yolluyorum sana.Sen yoksan bende daha fazla kalmasının bir hükmü yok.İster al diğer yarısına kavuştur, istersen kaldır çöpe at.Hiç şüphen olmasın ki ; tekrar doğsam yaşama ; yine seni severdim.
SEVDİĞİM ELVEDA......

Allah senide sevsin.

Denemeler 2006..

DÜŞPERİSİ

KİMİ DELİ DİYOR ,KİMİ DİVANE
KİMİ ÇOK SEVMİŞ DİYOR,KİMİ PERVANE
YÜZLERCE DEFA YAZDIM OYSA
BENİM BÜTÜN ŞİİRLERİM
HİÇ VAROLMAMIŞ O DÜŞ PERİSİNE.

OCAK 2007..İstanbul

22 Haziran 2009 3-4 dakika 24 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    ELVEDA SEVDİĞİM; Elveda tuttuğum dalım,sırdaşım yıldızlar. Az sonra doğarken bana ilk defa birşey ifade etmeyecek güneş elveda. Yüreğimin diğer yarısınıda yolluyorum sana.Sen yoksan bende daha fazla kalmasının bir hükmü yok.İster al diğer yarısına kavuştur, istersen kaldır çöpe at.Hiç şüphen olmasın ki ; tekrar doğsam yaşama ; yine seni severdim. SEVDİĞİM ELVEDA......

    👍👍👍👍

    abim,yüreğine sağlık .. ne güzel aktarmışsın duygularını .. çok duygulandım doğrusu. tebrikler !!