Yorum bekliyorum'a cevap veriyorum

birçok gencin ya da cocugun aslında her insanın düşündüğü şeyler ama bunları cocukların daha cok düşünüyor olmasını yapacak işleri olmamasına baglıyorum..ben de hep düşünmüşümdür Tanrı var mı varsa nerde madem var neden ozaman acı cekiyoruz? diye.. bi zaman sonra üzerime dersler okul arkadaslar aile vs öyle bir çöktü ki bir daha düşünecek ne cesaretim ne vaktim oldu!.. ama hala aklımın bi köşesindedir bu sorular!..dogrudur böyle düşünenlere ateist gözüyle yaklasırlar ama değilizdir..aslında belki kimi dindardan daha baglıyızdır dinimize..sadece aklımızı zekamızı yönetmeye calısırız aslında tanrının da şayet varsa , bizlere akıl verirken asıl istediği şey de budur! yani ey insanlık, düşünün,sorun , merak edin, arastırın diye akıl vermiş olmalı!..
böyle yaklastıgım için olacak ki ; bu tarz düşünceleri olan insanlara daha bir sevgiyle bakıyorum..
onlar insan olmalarının geregini yerine getiriyorlar çünkü...
öte yandan Tanrı sadist mi ki birçok kulunu çileden çileye atıyor..neden göklerde görüyoruz ki onu..halbu ki yanımızda değil midir!..
peki ya acı çekenler neden acı cekerler.. haketmişler midir yoksa kader denen şey gerçekten var mıdır ?
Kuran'ı Kerim de neden yaratıldıgımıza,neden dünyadabüyük bir sınavdan geçtiğimize dair birçok ayet yazılı bunu takriben,belki onlarca da hadis'i şerif var..
okumak onları anlamak bizi ne kadar rahatlatır tartışma götürür bir konu.. Aslına bakılırsa tanrı denen varlık gerçekten varsa ve bizi bir yerlerden öylece izliyorsa asıl haykırısları ona yapmak gerekir..
neden yardım etmek , insanlıgı kurtarmak yerine orda öylece bakıyorsun sorusunu ona sormamız lazım.. ama biliyoruz bu mümkün değil..üstelik bunları yazanları afaroz bile edebilirler!

Bildigim tek şey; dinin oldukça çelişkili ve karmaşık bir kurum oldugu..
yine de inandıgım tek şey , sevgi ve aşk oldugundan fazla hırpalanmıyorum.. Sonucta insanları severken bir yandan da Allahı sevmiş oluyorsunuz...

Bu yüzden belki de aklımızı fazla hırpalamamamız ve sevgiyle,aşkla hayata tutunup; Dine baglı ya da bagsız ama her daim dürüst sevgi dolu ,güvenilir insanlar olarak kalmamız ;
bizi mutluluga daha kolay ulaştıracaktır...

bir hatamız olduysa affola..

Aşkla , sevgiyle kalın....

23 Temmuz 2009 2-3 dakika 39 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Bir genc'in soru işaretlerine diğer bir genc'in cevap veriyor olması gerçekten gülümsetti beni.. İki arkadaşı da yürekten kutluyorum.. Geleceğimizi sanıldığı kadar karanlık görmüyorum. Herşey'in başlangıcı,soru işaretinin soktasında saklıdır diyorum.

  • 14 yıl önce

    daha yeni okudum bana karsı cvp vermiş oldunuz denemeyi.Gercekten hoşuma gitti ayrıca bunun için çok tesekkur ederim.Belki de dediğiniz gibi insanları sevmeli hep iyi olmalı.Yunus Emre nin dediği gibi "Yaratanı severim. Yaratandan ötürü ..."

    Sevgilerimle