Zaman Neydi

Zaman neydi? Bu kavram üzerinde çok duruyoruz, fakat hiçbirimiz kıymet bilmiyoruz. Hayatın belli kuralları var ve biz bu kurallara göre yaşıyoruz. Peki mutlu muyuz? Tabii ki de mutsuz ve yorgunuz. Bizi yoran aslında bedenimiz değil ruhumuz. Kıymet bilmiyoruz ve bazı şeylerin değerlerini bilmiyoruz. İki saniye sonra ne olacağını bilmeden kalp kırıyoruz ve sonra iş işten geçmiş oluyor.

Hayat bazılarımız için çok güzel, bazılarımız içinse kırık bir su bardağı gibi kırık dökük... Bizi veya bizleri böyle yapan neydi? Hayatın geri kalanının bir saniyesini bile çöpe atmayın. Söyleyin sevdiğiniz insana sevginizi, belki her şey için çok geç olabilir.

Benim bir sözüm var: ''Aldığımız nefestir hayat." Belki çok kısa bir söz ama düşününce insanın aklına çok şey gelir. Zaman da böyle işte geçip gidiyor. Bir bakıyoruz kış ayındayız, gözümüzü kapatıyoruz yaz gelmiş ve giden sadece ömrümüzden. Kimse için kendinizi üzmeye değmez siz nerede mutluysanız ve ne yapmak sizi gülümsetiyorsa onu yapın. Falanca kişi bunu demiş, e desin aldırma sen mutluysan ikinci kişilere de yer yok bu hayatta. Kendin için yaşa zaman senin zamanın, ölüm var unutma! 

Evrenin en güçlü savaşçısı, savaşçıları sabır ve zamandır. Bizler de bu evrenin en güçlü savaşçıları olalım. Kimse bize karışmasın. Zaten siz izin vermediğiniz sürece emin olun daha mutlu olacaksınız. Her gün sizin gününüz gibi uyanın, her sabah sizin sabahınız, her gece sizin geceniz olsun...


  

27 Mayıs 2021 1-2 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar (6)
  • 2 yıl önce

    Hayat bir şekilde akıp giderken insanda bir yerde hayat tecrübesi kazanıyor ve olgunlaşıyor. Bir dakika bir saniye sonrasını bile geri getiremiyoruz. Dünyanın oluşumunu milyarlarca yıl olarak kabul edersek aslında altmış yetmiş senelik bir insan ömrü bunun içinde genel olarak, bir iki dakikalık bir zaman dilimi gibi bir şey. Yolumuz ve yönümüz belli ahiret yurdu açmış kollarını bizi bekliyor. Kalp kırmak, gönül yıkmak, insanlara kötü davranmak gibi durumları hayatımızdan çıkarmalıyız artık insanoğlu olarak. Dün geçmişte kaldı, gelecek meçhul, o zaman anı yaşamaya ve tadını çıkartmaya bakalım. Kutluyorum Ecenur kardeşimiz içtenlikle...

  • 2 yıl önce

    "Her gün sizin gününüz gibi uyanın, her sabah sizin sabahınız, her gece sizin geceniz olsun..." Ne güzel, ne umutlu cümleler. Kutlarım Ecenur Hanım, sevgiyle.

  • 2 yıl önce

    An'ı yaşamak ve hiçbir şeyi ertelememek en güzeli zaten yapabilen için Kutlarım yazarımızı