Zaman Sahnesi Mutlaka Doğru Okunmalı

Hatta çok korktuğumu belli etmedim. Kitaplarda anlatıldığı gibi değildi gerçek, dikkatsizliğin ne getireceğini bilemiyordum. Aklıma gelen dizelerin sonlarını hatırlayamıyordum. Üst kurguda eksikliğin çoğalmasıyla başlayan geçmişe yolculukta felaket habercisi virgüllerin yerinde kullanılmadığını görmenin yıllarca verdiği akıl dışılığı kendimden başka hiç kimseye açıklayamıyordum. Benimle gelen haberler, yine benimle başka ortak alanlara doğru yol alıyordu. En azından ayakta kalmanın tesellisiyle yeni umutları bekliyordum sahteliğe inanmayarak. Milli duyguları alıp kendime özgü düşüncelerle birleştirerek ortaya koyduğum davranışları anlamanın sayesinde, artık başka bir canlının gözünden de kendime bakabilmeyi öğrenmiştim. Gidiş yolunun kalabalıklaştığı anlardaki tepkimelerin geciktiriciliğini dönüş yolunda idrak edebilecek kapasiteye daha ulaşamadığımdan hepsini bir düzene koyamamanın karışıklığı da hep benimle beraber sürükleniyordu. Böyle devam eden günlerde üç kısıma ayrılıp hepsine gereken önemi ve özeni fazlasıyla göstereceğimden emindim.




Uygulamalar, uymam gereken tüm gereksiz şeyleri yapmamı emrediyor. Bir numaralı, iki numaralı ve sonsuza yaklaşmak için yanıp tutuşan öğretici numaraları hesaplamak gerçekten çok zordu. Duruma tersten baka bilirsem eğer tüm haksızlıkların uygulamalardan kaynaklandığını açıkça görebilirdim. Ama buna izin verecek yetkiyi kendimde göremediğimden en ağır suçlamalarda bile ayıbın benim tarafımdan kaynaklandığının bilinirliğimi kısıtlayacağını öngöre bilmem çok zamanımı almazdı. Yine de okunurluğun popüler kültür malzemelerini kullanabilmek ezberiyle yaşatıldığını çok iyi öğrenmiştim.




Tanışıp dost olduğumu sandığım insanlarla kısıtlı süre içerisinde kaynaşmamızı sağlayan yine bu popüler kültür ürünleriydi. Aslında o en baştaki çekingenliği üzerimden atabildiğim an konuşmalar çok farklı alanlara çıkabilirdi. Buna izin vermemek ve belli bir alan içerisinde kalmak için elimden gelen gayreti gösteriyordum. Felaketi önlemek ya da mutluluk getiren anıları paylaşmak benim elimde değildi. Her an kırılgan yapı çökebilir, çok seneler sürmüş zarafet kaygısı tuzla buz olabilirdi.

13 Ağustos 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar