Zamanımızın En Etkileyicisi

Yasal yollardan gelmemiş olan bir süreklilik içinde ,sokaklara indirilmiş ,erişimi kısıtlanmış bir çok mağdur ortaya çıktı.Şartların düzelememesi çok büyük zorluklar çıkaracaktır ileride. Her an dünyada insanların yaşamını değiştirecek yeni kanunlar çıkıyor, kanatlardan saldırılara karşı, bunu halka açıklamak zorunda kalıyor seçilmiş kişiler. Sadece karada değil, okyanus ortasındaki küçük ada ülkelerinde de böyle durumlar var.

Sorun bu olacak ki, tümleşerek yüzleşmeyi istiyor herkes, uyum sağlamaktan çok istiyorlar hem de. Sistematik olarak ötekileştirilmişken, yeni yaşam alanlarına sığınmak artık çözüm olmuyor, eşitsizliğin karşılandığı sınırlarda sahte türevlerin meydana gelmesi, yaşamı güç kılmak adına süper güçlerden çıkarılmış bir engel olarak yerini alıyor. Şimdi, kanunların tüm insanlar için yapıldığını söylediğimizde , kaynakların adil dağılımı konusundaki hareketlerin inandırıcılığını korumadığını ve uzayda bir boşluk olarak kalacağını iyi biliyoruz.

Eğer sorgulama yapılmazsa, şiddetli baş ağrılarından kurtulmak mümkün olmaz, çok ilginç bağlantılar mevcut yasaları sorgulamayı engelleyebiliyor. Sonra , yerini rahat yaşama isteği alınca ,sorgulamayı bir kenara bırakıp haklarının bir kısmını görmezden gelerek zamanın dolmasını bekliyor insanlar.Baskılara karşı ,ürküntü veren evlerin damlarındaki gizlice düzenlenen toplantılarda bir kez daha karşılaşılıyor istenmeyen durumlarla.

Uzun bir süre geçtikten sonra,verilen sözlerin yerine getirilmediğini görmek dayanılmaz hale geliyor, talebin yoğun olduğu zamanlarda mutlu olanlar, esnekliğin faktörlere bağlı olarak değişmesiyle hayattan nefret eder hale gelebiliyorlar. İlgi duymamak,aşırı toz bulutu içinde kalmanın alerjisi olanları ne kadar kötü etkilediğini anlayamamak, çözüm konusunda fikirlere saygı duyulmadığının göstergesi. Kendisine söz veren insan, daha duyarlı,daha şüpheli ve en önemlisi de düşünmeyi başkalarına bırakmayacak kadar değişim halinde olmak zorunda.

24 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar