Zehir Havuzları Buharlaştı mı

Malumunuz geçtiğimiz günlerde Kütahya 'ya 34 kilometre uzaklıktaki Gümüş Köyü yakınındaki Eti Gümüş AŞ.'ye ait maden tesisinin, 1 milyon metreküp siyanürlü su bulunduğu öğrenilen 4 kademeli barajının ortasındaki set, çöktü.

Gümüş madeninin yakınındaki Aliköy Beldesi ile Gümüş, Kızılcakaya, Dulkadir ve Karaağaç köylerinden vatandaşlar, daha önce uyarmalarına rağmen tesis yetkililerinin önlemalmadığını, buradan yayılacak siyanürün Sakarya havzasına kadar gideceğini öne sürdü. Çevredeki tarlalarda arpa ve buğday eken, meralarda hayvanlarını otlatan köylüler, güvenlik görevlileriyle tartıştı. Büyük olaylar çıktı.

Bütün medya bölgeye muhabirlerini gönderdi. Yaklaşan büyük tehlike ile ilgili yedi yirmidört yayınlar yapıldı. Yağmurlarla bu tehlikenin büyüyeceği, hatta bölge içme sularına zehir karıştığı iddia edildi.

Devlet yetkilileri söylenenleri yalanlamaya çalışsalar da kimseyi inandıramadılar.

Durum bu önemdeyken ve beklenen yağmurlar şakır, şakır yağarken ne olduysa oldu!

Birden yayınlar gizli bir el tarafından adeta bıçakla kesilmişcesine durdu.

Tıpkı, GDO lu besinler, çocukları bile şeker hastası yapan mısır şurubu, 2B arazileri, nükleer santral yapımı, güzelim derelerin üstüne yapılan ve yabancılara peşkeş çekilen hidro elektrik santralleri, kentsel dönüşüm projeleri, hatta üniversitelere giriş sınavndaki şifre olayı, KPSS, Deniz feneri davası gibi pekçok önemli konu gibi bu konu da aniden medyadan yok oldu.

Seslerini duyurmaya çalışan köylüleri, havuzlarda önlem alma çalışan işçileri, açıklama yapan yetkilileri ekranda göremez olduk.

Ya zehir havuzları buharlaşıp yok oldu da medya seçim haberlerinden başka haberleri unuttuğundan toplumu haberdar edemedi. Ya bizim medya mensupları da halkımızın çoğunluğu gibi "balık hafızalı. Ya da işine gelmeyen konularda medyaya korkunç baskılar yapan, hatta mensuplarını içeriye tıkan malum zihniyetin bir uygulaması olmalı bu.

Siz ne dersiniz?

04 Haziran 2011 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar