Onlarca Tiyatro Oyunu İnternetten İzlemeye Açıldı

— min. okuma: 3-4 dakika
Onlarca Tiyatro Oyunu İnternetten İzlemeye Açıldı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de corona virüsü pandemisi sebebiyle hayat neredeyse durma noktasına geldi ve insanlar kendilerini gönüllü olarak evlerinde karantina altına almaya başladı. Dolayısıyla hayatın pek çok fonksiyonda da olduğu gibi tiyatrolar da durma noktasına gelerek kapılarını bir süreliğine de olsa izleyicilere kapatmış oldular.

Ancak geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan “Evde Kal, Tiyatrosuz Kalma” kampanyası sayesinde şimdiye kadar asla dijital platformlara yüklenmemiş olan çok sayıda oyun, internette ücretsiz olarak izlemeye açıldı. Eğer daha önce bir tiyatro oyunu izleme şansına erişemediyseniz ya da tozlu sahnelerin kokusunu almayı özlediyseniz; aşağıda sizler için listelemiş olduğumuz onlarca yüksek kaliteli tiyatro oyununu izlemek üzere göz atabilirsiniz

1. Nilüfer Kent Tiyatrosu

Öncelikli olarak Nilüfer Kent Tiyatrosu, bu listeyi en yalın arayüz ile geniş kapsamlı bir biçimde internete aktaran kaynaklardan bir tanesi. Bursa’nın en değerli tiyatro oluşumları arasında kabul edilen Nilüfer Kent Tiyatrosu’nda sahnelenmiş bir oyun izlemediyseniz, şimdiden sizleri bekleyen pek çok oyun olduğunu müjdelemek isteriz!

Nilüfer Kent Tiyatrosu resmi internet sitesi üzerinde oyunlarını Yetişkin ve Çocuk Tiyatrosu olmak üzere iki ayrı kategori halinde yayınlıyor. Yetişkinler için tiyatro oyunlarının arasında William Shakespeare’in yazdığı efsane oyun Romeo ve Juliet, Orhan Kemal imzalı Tersine Dünya, Federico Garcia Lorca’nın kaleme aldığı Kanlı Düğün, Bertol Brecht'in unutulmaz oyunu III. Reich'in Korku ve Sefaleti gibi hafızalarınızdan kolay kolay çıkmayacak oyunlar bulunuyor. Çocuk tiyatrolarında ise Nikolay Gogol'un Burun oyunu gibi 8 yaşın üzerinde çocukların izlemesi için birbirinden keyifli ve öğretici eserler yer alıyor.

http://niluferkentiyatrosu.com/

2. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi YouTube kanalı üzerinden paylaşılan içerikler daha önce dikkatinizi çekmediyse, sanatla haşır neşir insanlara bu sayfayı muhakkak öneriyoruz. Kanalda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından sahnelenen birçok konser ile birlikte pek çok opera ve bale etkinliğini de görebilirsiniz.

Ayrıca İzmir, Van, Ankara, Bursa ve diğer Devlet Tiyatrosu organizasyonlarının sahneye koyduğu çok sayıda çocuk ve yetişkin oyununu da iyi bir görüntü kalitesi ile evlerinizden izleyebilirsiniz. Bu oyunlar arasında Eşek Kulaklı Kral Midas, Leyla ile Mecnun, Osmancık ve daha pek çok unutulmaz oyuna yer veriliyor. Ayrıca T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı YouTube kanalı her geçen gün yeni içerikler ile arşivini paylaşmaya devam ediyor.

https://www.youtube.com/user/KulturTurizmBak

3. Mekan Artı

Sahneye koyduğu kısa ve etkileyici oyunlar ile hafızalarımızda yer etmeyi başaran Mekan Artı, her hafta bir oyununu YouTube kanalında paylaşarak takipçilerine benzersiz bir online tiyatro deneyimi yaşatıyor. İzlerken adeta bir film izliyormuş hissine kapılacağınız üç oyun şu anda Mekan Artı’nın YouTube sayfasında yer alıyor. Şeker, üçKİŞİ ve 80’lerde Labunya Olmak adlı oyunları bu zamana kadar görme şansına sahip olmadıysanız tüm bu oyunlar artık bir tık uzağınızda!

https://www.youtube.com/channel/UCnOy2JqUTZldsak_wBbb9Rw

4. Pasaj Müzik & Oyun Atölyesi

Oyun Atölyesi ile Pasaj Müzik ortak yapımı olarak sahneye aktarılan 7 (Şekspir Müzikali, seyirlik olduğu kadar arşivlik değeri de oldukça yüksek bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Shakespeare’in birbirinden ayrı birçok eserinden parçalar halinde kesilip birleştirilen müzikal oyunu, Haluk Bilginer tarafından çevrilmiştir. Müzikleri Tolga Çebi’ye ait olan oyunun başrolünde yine Emmy ödüllü başarılı aktör Haluk Bilginer oynamaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=dvtkUwmd8jI&t=934s

Paylaş:
Yorumlar