Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor - Rövşen Abdullaoğlu

— min. okuma: 3-4 dakika
Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor - Rövşen Abdullaoğlu

Rövşen Abdullaoğlu Abdullayev 28 Eylül 1978’de Bakü’de aydın bir ailede doğdu.

Filozof, Doğu bilimci ve psikologdur. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’ni bitirdikten sonra çeşitli eğitim kurumlarında Arap ve Fars dillerinde teoloji, Arap edebiyatı, Doğu ve Batı felsefesi alanlarında eğitim aldı. Moskova’da Pozitif Teknolojiler ve Konsalting Enstitüsü’nün Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun oldu.

Çok farklı tarzda yazdığı motivasyon kitapları Rövşen Abdullaoğlu’nun bir yazar olarak ünlenmesini sağladı. “Arkadaki Köprüleri Yakın”, “Her İnsan Hükümdardır”, “Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor”, “İsyan”, “Korkular” kitaplarında yazar, Batı ve Doğu psikolojisine yönelir, teolojik ve psikolojik yaklaşımları sentezleyerek yeni motivasyon yöntemleri sunar. İlk psikolojik romanı olan Bu Şehirde Kimse Yoktur romanı yazara özel bir başarı sağladı. Eser, 2016 – 2018 yıllarında Azerbaycan’da en çok satan kitap oldu. 2018 yılında entelektüel psikolojik dedektif tarzında yazılan “Abaddon” romanı okurla buluştu. Sıra dışı bir konuya sahip olan kitabın ilk baskısı sadece üç saat içerisinde tükendi

“Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor” kitabı 2019 yılında Türkiye’de basıldı ve kısa sürede Türk okurların beğenisiyle karşılandı.

Destek Yayınları’ndan çıkan kitap 271 sayfa  ve kişisel gelişim türünde yazılmıştır. Özellikle kısa kısa bölümler olması, yazarın okurla sohbet ediyormuş gibi  ve hayattan örneklerle konulara değinmesi kitabın çok kolay okunmasını sağlıyor. Kitabın başına eklenen "BU KİTAP NASIL OKUNMALI" kısmı okura kitap hakkında güzel bir yön veriyor. Yazar, kitabın giriş bölümünde yazılanlardan daha fazla yararlanabilmeleri için okurlarına pratik öneriler sunmakta. “Sen Kahraman Olmasaydın Dünyaya Gelmezdin” başlığıyla devam eden konu insanın bulunduğu durumu objektif değerlendirebilmesine yardımcı olmakta: Eğer dünyaya geldiysek o zaman bir adım öndeyiz. Bela ve sıkıntılara mutlak güzellik açısıyla yaklaşan dâhi kişilerin hayatlarından ilginç örnekler verilmektedir. Hayatta zor olan tek sorun, yaşanan olayları müşkül, musibet ve sorun olarak görmemektir, bunu yapabilirsek geriye kalan her şey kolaydır. Kısacası, dünyaya baktığımız gözlüğümüzü değiştirmeliyiz. Bu konuyla ilgili psikolojide sıkça kullanılan Şekil ve Zemin ilişkisine değinilmektedir. Pozitif düşünceleri sürekli ön planda tutmakla ilgili pratik öneriler verilmekte, dünya nimetlerine doğru yaklaşım modeli sunulmaktadır.

Konu olarak ana tema hayatın zorluklarına rağmen olumsuzluklara kapılıp pes etmemek… Özellikle yazar bu konulara kutsal kitaplar çerçevesinden de bakarak dikkati bunların dini kökenlerine  çekiyor. Ama bu kısıtlayıcı değil zenginleştirici bir unsur. Kitapta  sevilen kısımlardan  ünlü insanların zorlukları nasıl yendiklerini anlattığı bölümler ve onların örnekleri  oldu. Kitap klasik bir kişisel gelişim kitabının ötesinde hayata manevi bir bakış açısıyla bakmamızı sağlamayı amaçlıyor.

Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren bu kitabın çok satanlar listesinde olmasının sırrı burada işte. Geçmişi geçmişte bırakarak başarısızlıklardan nasıl ders çıkaracağınızı, isteklerinizi ve gizli potansiyelinizi hedeflere doğru nasıl yönlendireceğinizi gösterip, kuru nasihat çerçevesinden çıkarak, insana hayatını kökten değiştirme yöntemleri önermekte, becerilerini gerçekleştirmek için özgüven duygusu aşılamakta.


Paylaş:
Yorumlar