17 Ağustos

Bugünün açıklaması belki bir şans, belki de kader ya da size basit gelen bir yaz günüdür. Aslında bugün bizim diye söylemeyi umut ettiğim ama ikimizin diyerek sözlerime devam edeceğim doğum günümüz. Yıllar önce annem, sonra o kız doğdu bugün. Biraz dolaylı yoldan ama açık bir şekilde doğum günümüz.

Saatler terk ettiğinde birer birer önceki günü heyecan artar, yazacak kelimeleri seçmem zorlaşır. Yazdıklarımı baştan seçerim, beğenmeyeceğini düşünerek defalarca. Aradan bir yıl bile geçse yazmadığım zaman yoktur bugün. Gerçekte önceki gün yazıyorum ve saat 00:00 olduğunda hatırlatıyorum sana kendimi, bugünü, geçmişi. Bilmiyorum geleceği ne zamana kadar sürecek, ama biliyorum bu böyle devam etmeyecek. Bir zaman gelecek o bana başkası olmayacak elbette ama o başkasının olacak. O zaman neden yazmayacağımı bilmesini isterim. Ben kutlayacağım her doğum günümü. İlla haber vermek gerekli değil ki. Şimdi düşünüyorum da o anı düşüncelerimi hemen boğuyorum . İstediği her şeyi düşleyen insan mutlu olurken, istemediğini zorunlu düşünen insan hep aç kalıyor mutluluğa.

Size son yıllarda nasıl doğum günü kutladığımı anlatıyım. Saat aynı dakika da saniyeleri de tutturdum yine. Kutlama yapıldı ama en baştan kızacağını belirten bir çocuk vardı. Çünkü sözünü tutamayıp sekiz ay on yedi gün sonra senin de doğum günün kutlu olsun dedi. Kız bir teşekkür bir de kızmadım için rahat olsun dedi ve devam etti kin tutamayan biri olduğunu kimsenin kırılmasını istemediğini belirtti. Peki yıllardır ne kırıldı da bugün bunu söyledi. Acaba geçmişi mi düşündü? Yok yok kesin net bir şey var ortada. Kız geçmişi hatırlar ve hep geleceği düşünürdü. Geçen sene de her sene istisnasız hep aynı saatte başarılarının devamını diliyorum demişti. Ondan önce de sadece bir teşekkür vardı. Kısacası son doğum günü kutlamaları bol kelimeli, keyifli ve eğlenceli geçti. İki yüz yetmiş sekiz gün sonra bir daha gelecek bugün.

Ve son olarak her insan mutlu olduğunda söyler hep 'Her gün bugün gibi olsa'. İşte ben de istisnasız her sene hep aynı saatte bu cümleyi tekrarlıyorum.

HER GÜN 17 AĞUSTOS OLSA!!!

13 Kasım 2017 2-3 dakika 5 öyküsü var.
Yorumlar