Arkadaş

Sonbaharın sessizliği ile beraber tüm insanlık adına geçmişe bir gün daha bıraktık. Bıraktık bırakmasına da bizler de hep geride kaldık. Dünü unutmadık ve bugünü yaşayamaz olduk. Hep hatırladığın o günleri her gün yaşamaya kalktık. Yarının programı yine aynı olacak. Geçmişte ne varsa onu yaşayacak insan. Biraz da geleceğe dair planlar ve hayal kurmak var. Evet baylar ve bayanlar bugün söylediklerimin hepsini istisnasız yaptım fakat gün biterken yine başka bir şey oldu. Farklılığım ondan gelir. Gülüşlerimin sebebi olan ondan bahsedeceğim yine.
Yakın zaman da onla konuşuyorduk. Yanlış hatırlamıyorsam 3 Nisan 2016 saat 21:14 suları konuşmaya başladık. Bana o gün bir söz vermemi istedi. Yoksa hakkını helal etmeyeceğini söyleyerek tehdit etti. Bakın sıralıyorum; onun gibi hayatım olacak, bir ailem olacak, beni seven çıkacak ve ona karşı iyi olup güzel bir hayatım olacak.
Şimdi nereden geldik diye soruyorsanız o gün devamında birkaç cümle kurdu. Onları alt alta ve büyük harflerle yazacağım.
-İNŞALLAH BAŞKA BİRİNİ SEVERSİN SENİ ÇOK SEVEN BİRİYLE KARŞILAŞIRSIN
-BENİM DE KADERİM BU HERHALDE DELİ DİVANE İNSANLARLA SINANIYORUM VE ÇOK ÜZÜLÜYORUM DA
-KİMSENİN HAYATINA SEBEP OLMAK İSTEMİYORUM
-ÇOK BÜYÜK BİR YÜK
-BU YAPTIĞINA BENZER ŞEYLERİ BAŞKALARI DA YAPTI BANA
-VİCDANİ OLARAK KÖTÜ HİSSETTİRİYOR SANKİ BOĞAZINDA BİR ŞEY KALMIŞ GİBİ
-ARADA SIZLAYAN YARA GİBİ KÖTÜ BİRİYMİŞSİN GİBİ HİSSETTİRİYOR

İki ve dördüncü cümleler de sanki açıkça ona zarar vermeye kalkışmışız. Halbuki insanlar mutlu olmak ve mutlu etmek için sever ve aşık olur. Bizler ona ne yapmışız da bana bu cümleleri söylemeye kalktı. Velhasılıkelam bu deli divane insanlardan birini tanıyorum. İşte bugünün farklılığı ondan gelir. O istemiş diğeri de koşarak gelmiş.

Arkadaşlar uzun süredir. Kız bana davrandığı gibi davranınca o şahsa, arkadaş kalmışlar. Ben de denedim arkadaş olmayı ama bir türlü olmadı. Evet onun için dünya da her şey olursun her şeyi yaparsın da bugün o arkadaşın yaptığı gibi karşısına geçip yalandan bir gülümsemeyle, seni seviyorum ama söyleyemiyorum bakışı atarak havadan sudan konuşmayı beceremem ki ben. Kısacası her şey olunur her şey yapılır da yalan olunmaz veya yapılmaz. Belki de o arkadaş benim gibi değildir.

Günün olayıdır. Arkadaş koş. Arkadaş gel.

Önemli olan gelip ama geri gitmemek değil midir?

İşte bugünün farklılığı ARKADAŞ !!!

26.11.2017
00:17
Gölcük/KOCAELİ

26 Kasım 2017 2-3 dakika 5 öyküsü var.
Yorumlar