Aşk Yarası (4)

Bakkal Ali sabah namazını kılmış, tespihini çekmiş, duasını yapmıştı. Kendisi gibi erken kalkan eşi Fatma Hanıma;
-Hanım bana bir kahve yapar mısın? Sabah sabah içimizi ısıtalım.
-Olur bey hemen yapıyorum.
Fatma Hanım mutfağa gider. Sabahın soğuğuyla mücadele etmesi için köşeye katalitik bir soba konulmuştur. Fatma Hanım bir genç kız hamaratıyla hemen kahveyi hazırlamıştır. Bu sırada Ali Bey pencereyi açmış dışarıda beyaz gelinliğiyle salınan ağaçları seyrediyordu.
-Bey kahven hazır
-Oooo eline sağlık hanımcığım! Her sabah bu rutinliğe sessiz kalışın beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Elinden kahve içmek bana huzur veriyor.
-Afiyet olsun.
-Gününüz yoğun geçecek galiba
-Evet kısmet olursa alışverişe çıkacağız. Allah kolay getire ne diyelim.
-Önemli olan huzurdur, öyle değil mi?
-Öyledir öyle ama eşyasızda olmuyor. Hem şimdiki gençler biraz marka meraklısı oluyor. İnşallah bugünü de yüz akıyla atlatırız.
Bu sırada yoğun bulutların ardından güneş sarımtırak başını zar zor çıkarmaya çalışmaktadır. Ama soğuk havada üşümüş gibi rengi solgundur. Bir kuş ise pencere kenarına konmuş etrafta yiyecek bir şeylere bakıyordur. Ali Bey bunu görünce;
-Fatma, pencere kenarına ekmek kırıntıları bırak da, şu güzelim kuşlar açlıktan ölmesin. Hadi bana müsaade. Allah'a ısmarladık.
-Güle güle işin rast gelsin.
Ali Bey çıktıktan sonra diğer odada Kur'an okumakta olan Mustafa'nın sesini duydu. Oğlunun bu huyuna hayrandı. Her sabah namazını kıldıktan sonra Kur'an-dan bir bölüm okur, duasını ederdi. Güne Allah'ın adıyla başlardı.
-Oğlum hadi kahvaltı hazır. Sofraya gel.
Biraz sonra ana oğul karşılıklı kahvaltılarını yaptılar. Soba içeriye tatlı bir sıcaklık vermişti. Mustafa;
-Anne bugün alışverişe çıkıyorsunuz değil mi?
-Heyecanlısın galiba?
-Olmamalı mıyım anne? İnsan hayatında bir defa evlenir.
-Doğru diyorsun oğlum, insan hayatında bir defa evlenir, huzursuzluk olmaz da, ,insan geçimi bilirse. Allah bir yastıkta kocatsın.
Fatma Hanım oğlunu mutfakta yalnız bıraktı. Günün telaş ve heyecanı onun da gözlerinde okunuyordu. Dünürlerinin zorluk çıkarmaması için de dua ediyordu. Mustafa'da kahvaltısını yaptıktan sonra annesine selam vererek evden ayrılarak okulun yolunu tuttu.

26 Ağustos 2009 2-3 dakika 77 öyküsü var.
Yorumlar