Aşk'ın Masalı

Bir hikâye yazmıştı genç adam. Başrollerinde o ve sevdiği kız vardı. Söz vermişlerdi kimseler karışamayacaktı onlara. Sonsuza kadar mutlu mesut yaşayacaklardı. . Bu sefer kalem onların elindeydi. Genç şair yazacak onlar oynayacaktı. Mevsim hep bahar olacaktı. Papatyaları tek tek toplayıp gönlünün sultanına taç yapacaktı. Aldı genç şair eline ve yazdı. Önce aşklarını tanıttı herkese. Sonra cennetin bir köşesini düşledi hayalinde ve sevdiği kıza cennetin el değmemiş papatyalarından bir taç yaptı. Bir putperest gibi sundu tanrıçasına. Kızın gözlerinin içi gülüyordu. Aldı ve taktı tacı bir peri kızıydı artık nede olsa bu onların masalıydı.
Bir ütopya kurdular kendilerine. Kız genç şairi sevdi, genç şair yazdı. Sayfalarca yazıp tanrıçasına sunacağı en güzel dizeleri kelimeleri aradı günlerce. Aşk fedakârlıktı genç şaire göre. Umutlarını, hayallerini en içten kahkahalarını cömertçe kattı masala ve sundu tanrıçasına. Genç şair yazdıkça daha iyisini istiyordu tanrıçası. . Bir putperest gibi elinde ne varsa sunmuştu Tanrıçasına. Binlerce putu görmezden gelip sadece ona tapmıştı. İstediği tek şey onun yanında küçücük bir köşeydi sadece. Genç şair tükenmeye başlamıştı. Ona ait ne varsa masalın içindeydi zaten. Kalem kıpırdatamıyordu artık. Genç şair sevildikçe yazıyordu. Bir şeyler eksikti son günlerde oda biliyordu.
Sabah yeni güne başladığında anladı genç şair her şeyin bittiğini. Fakat hikâye devam ediyordu. Tanrıçası genç şairin ona sunduğu ne varsa alıp öyle gitmişti. Kurdukları ütopya koca bir çöle dönüşmüştü. Sayfalar mürekkebin koyuluğundaydı artık. Saf olarak bir acı kalmıştı. Genç şair ayrılığın verdiği psikolojiyle öyle bir işledi ki acıyı. Özlemi yarattı, anıları, hasreti, yalnızlığı yarattı. Sonra çölün ortasında yalnızlığın gölgesine sığındı. Anıların içine gömülüp bir nebze rahatlattı yüreğini. Özlemi çekti içine sonbaharın ayazı gibi. Hikâye devam edecekti sonsuza kadar umutsuzdu genç şair. Vazgeçmişti her şeyden ve acıların üzerine kuruluydu yazdığı her satır. O vazgeçse de bir umut filizlenmişti içinde. Geri gelecekti çok sevdiği tanrıçası beklide. Ya da yeni bir put yaratacaktı kendine ve ona tapacaktı yeniden. Hikaye sonsuza kadar sürecekti ve genç şair bekleyecekti....

20 Nisan 2009 2-3 dakika 15 öyküsü var.
Yorumlar