At Gözlüğü

At ları çalıştırırken etrafını görmesin diye başlıklarının göz hizasın kapak görevi yapan parçalar konur.Sadece önünü gören hayvanın eziyeti azaltılmış olur.

İnsanlarında birbirine karşı madden veya manen gözlükler takıldığını farkettim.Mesela osmanlı devrinde uçmayı deneyen Hazefan bilgesini  o zamanın yöneticileri çeşitli nedenlerden dolayı millete gözlük takmak için hazerfanın cezalanmasını sağlamışlardır.

Kendirin sanayide olan faydaları için çoğu devlet yetiştirirken zayıf devletleri gelişmesin diye zararının bahanesiyle yasaklanmasını sağlamışlardır.

Kendi kültürünü öğrenmemesi için bazı milletin yazısı değiştirilmiştir.Ne yazıkki kalemleri yönlendirerek geçmişine sünger çekilip sanki insanlar hiç hata yapmazmış gibi insanların geleceğiyle kültürüyle ve ahlakıyla oynanmıştır. Dahada ileri gidilip yüksek makamlarda yer alıp ilerlemeleri engellenmiştir.Ajan ve casusluğu olağanmış gibi göstererek milletin hem toprağında barınır ekmeğini yer ve milleti çökertmek için her sahtekarlığı yapar.

İnsan olduğumuzu hatırlayıp aklımızı fikrimizi ve yeteneklerimizi kullanarak gözlüğü atmamız gerekmezmi?

30 Ekim 2022 1-2 dakika 13 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar