Bir Kız Küçücük Yüreğinde Bir Çocuk Sevmiş

Bir kız tanıdım . Aşka aç sevmek ne demek hiç bilmemiş . Geceleri yıldızlara haykırıyormuş yalnızlığını kayan her yıldız da sevmek ama tutkuyla sevmek için dilekler tutuyormuş kız . Küçücük yüreğinde kocaman bir aşk büyütmek sadece onun yanında mutlu olabilmek karşısına çıkan bütün olumsuzluklara : ''Olsun o var!'' diyebilmekmiş tek istediği .

Aslında yanıbaşında duruyormuş aradığı uğruna binlerce dilek tutup yandığı aşk . Güneş kadar sarı saçları denizler kadar mavi gözleri varmış daha kendinin bile fark edemediği sevdiğinin . Bir gün çarpışmış bu iki yürek . Kız içinden : ''İşte demiş aradığım bu!'' Bulduğu 8 yıldır aynı ortamda bulunup günlük konuşmalar dışında hiç muhatap olmadığı bırak aşkı arkadaşlık bile kurmayı aklına getiremediği birisiymiş ..

Kız çocukla konuşmaya başlamış konuştukça bunca yıl onunla konuşmadığı için ne kadar büyük bir hata yaptığının farkına varıyormuş . Çünkü görüşleri hayata bakışları aynıymış . Ama büyük bir sorun varmış ki çocuk okuyan her şeyi bilen hayatı çözmüş birisi ama kızımız daha hayatı yeni anlamaya başlıyor ve çocuğu çözemiyor ne dediğini çoğu kez anlamıyormuş .

Gel zaman git zaman kız körkütük aşık olmuşken aralarında sorunlar çıkmaya başlamış .Çünkü çocuk artık iyice olgunlaşmış kız ise aynı kaldığı için birbirlerini anlayamaz olmuşlar . Kız herşeye çocuk gibi küsüp gitmeye çocuk ise bunlara anlam veremeyip sıkılmaya başlamış . Aslında kızın yapmak istediği sevdiğinin ona ne kadar değer verdiğini onu sevip sevmediğini anlamak istemesiymiş . Ama kız her gidişinde hayal kırıklığına uğruyormuş çünkü sevdiğinin umrunda bile değilmiş bu küsüp gitmeleri . Onu kaybetmekten korkmuyormuş çocuk .. Bir gün yine bunun tekrarlandığı zaman çıkmaz bir yola girmişler . Çünkü kız gitmiş ve dönmemeye inat etmiş .

1 sene ne bir selam ne bir konuşma geçmiş aralarında . Kız acıdan ölüyormuş neredeyse . Onu gördüğünde her defasında gidip boynuna sarılmak geliyormuş içinden ama onu tutan sevdiğine gitmesini engelleyen bir şey varmış : Gurur !

Kız bir gün dayanamayıp konuşmuş sevdiğiyle aslında ne yapmak istediğini neler olduğunu anlatmış . Dayanamayıp onu sevdiğini söylemiş . Çarpıyormuş yüreği yerinden çıkacak gibi . Çocuk şaşırmış önce inanamamış ve kızın yüreğini parçalara bölen o cümleler dökülmüş çocuğun ağızından : ''Ben senin arkadaşınım aksi bir şey asla düşünmedim ama kızmadım sana eğer sende hala istiyorsan arkadaş kalabiliriz . '' Kız cümleleri duyduğunda yıkılmış adeta .. Balığa yüzme kuşa uçma demek gibidir seni seviyorum diyen birine arkadaş kalalım demek demiş bir şair .. Kız bunu yaşıyormuş öyle çok acımış ki canı kimseyi böyle sevmeyeceğine söz vermiş .

...

Şimdi o kız biraz büyüdü . Hayatı oda çözdü . Bir hedefi var ilerliyor yolunda . Peki mutlu mu ? Hayır hala kapatamadığı bir yarası var kalbinde . Unutamadığı nereye gitse peşinden gelen başkasını sevmesini de engelleyen bir aşk . Kendine bile itiraf edemese de hala deliler gibi seviyor o çocuğu . Belki size aptalca gelecek ama bir gün mutlaka sevdiğininde onu seveceğini umut ediyor . Aşkı yaşamadan acısı çöreklendi içine bekliyor öylece . Sevgiği gelir elini tutar mı .. Bakın orası koca bir bilemece ..

29 Haziran 2012 3-4 dakika 5 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Zaman içindeki yolun henüz başında iken böyle güzel yazılar çıkarabilmen çok güzel, Yolun ve başarıların daim olsun.

  • 11 yıl önce

    Kevser, Dedigim gibi senin icin soylediklerimin en buyuk izpati bu. Bu oyku gunun yazisi olmayi hakediyor. Tebrikler..