Bir Seçim Masalı

Aslında bu masal, bir Cennet ? Cehennem fıkrasıydı. Fıkrada; Cennet ve Cehennemin reklamı yapılıyordu. Ben o fıkrayı bir seçim masalına uyarladım ve yazdım. Yakında seçimler yaklaşıyor ya? Varın yorumunu siz yapın!..
Umarım bu seçim masalını beğenirsiniz?
* * *
Bir varmış,
Bir yokmuş.
Allah'ın kulu çokmuş.
Masal bu ya!...
Güzel bir memlekette,
Devleti yönetenlerin içinde yüksek kademeden bir yönetici varmış. Adam; bütün yüksek dağları ben yarattım havası içinde gezer, aşağıdakileri hep küçük görürmüş. Ama ölüm bu? Kurtuluş yok. Günü gelmiş, o da ölmüş. Cenazesi büyük bir kalabalık tarafından kaldırılmış. Öteki dünya ya varmış. Adamın hayatında çok kötülükleri olduğu gibi, bazı iyilikleri de varmış. O yüzden nereye gideceğine hemen karar verilememiş.
Hem, Cehennemi, hem de Cenneti tanıtıp, seçimini kendisinin yapmasına karar verilmiş. Ev sahipliği de Şeytana bırakılmış.
Şeytan önce Cehenneme götürmüş. Herkes neşe için de çalıyor, söylüyormuş. Yöneticiyi büyük bir sevinç içinde karşılamışlar. Derhal sofralar kurulmuş, şaraplar ve içkiler sıraya dizilmiş. Çalgıcılar her türlü havaları çalıyor, dansözler göbek atıyormuşlar. Yönetici önce sızlanmış. Sonra nasıl olsa ölüyüm. Beni karşılamaya gelecekler, değil ya demiş. Oturmuş başköşeye. Başlamış yemeye içmeye... Ne isterse,hemen geliyormuş. Vur patlasın, çal oynasın! Akşamın nasıl olduğunu anlamamış bile.
Akşam olmuş. Şeytan demiş ki;
---Burası Cehennem. Yarında Cenneti gezeceksin. Daha sonra kararını vereceksin. Şimdi yatmaya gidelim.
Yönetici nazlansa da alınarak, dinleneceği yere götürülmüş. Ertesi gün sabah olmuş. Şeytan yine gelmiş;
---Haydi bakalım, demiş. Şimdi de Cennete gideceksin. Bu gün de oraya bakacaksın. Yarın da seçimini yapacaksın. Sen nereye istersen oraya götüreceğiz.
Yöneticiyi almış, Cennete bırakmış. Adam içeri girmiş ki orada; Alimler, İlim Adamları, Hacılar, Hocalar, Dervişler... Bütün iyilik sahibi insanlar orada. Toplanmışlar, bir taraftan sohbet ediyorlar, diğer taraftan da namaz kılıyor, tesbih çekiyorlar. Durmadan da Allah'a dua ediyorlar. Onu da karşılamışlar. Bir dua gurubuna almışlar. Yöneticinin canı sıkıldıkça sıkılmış. Hayatında duymadığı sözleri konuşuyor, dualar ediyorlarmış. Kendi kendine;
'---Burası hiç bana göre bir yer değil, demiş. Akşam olsa da buradan bir ayrılsaydım hayırlısıyla..'
Zar-zor akşamı etmiş. Hemen oradan ayrılmış. Doğru dinleneceği yere gitmiş. Kendince bir yorum yapmış. Sonra kararını vererek yatmış.
Zaman bu. Öteki dünyada olsa çabuk geçiyormuş. Ertesi sabah olmuş. Şeytan ev sahibi olarak yine gelmiş.
---Kararını verdin mi dostum,demiş?
Yönetici;
---Evet verdim, demiş.
---Neresi, diye sormuş? Seçimini nasıl yapacaksın?
--- Ben demiş Yönetici, Cehennemi seçtim. Orası tam bana göre...
--- Sonra pişman olmayasın demiş, Şeytan.
--- Olmam,demiş Yönetici. Bu benim kendi seçimim.
---Tamam öyleyse, demiş Şeytan. Gel seni Cehennemime götüreyim.
Birlikte doğru Cehenneme gitmişler. Kapıdan içeri girmişler ki, her şey değişmiş. Ne o eğlence yapan insanlar, ne de yiyecek,içecekler...
Her yer leş gibi kokuyor. Bütün kenarlarda ateşler yanıyor, pis kokular saçan katran kazanları kaynıyor... İnsanlar büyük bir korku içinde sırada bekliyorlar...
Şeytan ise sevinç içinde bakıyor..
Yönetici, Şeytana;
--- Hayrola dostum,demiş. Bu ne bu hal?Dünkü Cehennem nere de?
Şeytan gülerek;
--- Burası Cehennem dostum,demiş. Daha ne bekliyordun?
---Ben demiş Yönetici, böyle bir Cehennem istemiyorum.
---Ee demiş Şeytan, bu senin seçimin dostum. Ben dedim mi burayı seç diye?Yok!...Sen seçtin ben de getirdim. Biz bura da kimsenin seçimine karışmayız. Siz nereyi isterseniz biz oraya göndeririz. Sen burayı seçtin, biz de buraya getirdik. Eğer Cenneti seçseydin, biz seni oraya götürürdük. Kimse de sana karışmazdı. Bu iş seçme ve seçilme meselesi. Herkes kendi gideceği yeri kendisi seçer. Biz de oraya göndeririz...
Bir Seçim Masalı ya!..
Biz sözü fazla uzatmıyoruz..'Nasıl yönetilmek istersek, seçimimizi de öyle yaparız!'
Onun için seçimimizi yapmadan önce iyi düşünmek zorundayız. Yoksa reklama gelirsek, aldanırız.
Hatamızı düzeltmekte çok zor olur. Çünkü bu seçimin geri dönüşü yok.
Daha ne diyelim. Memlekete millete hayırlı-uğurlu olması dileklerimizle...

20 Mart 2015 4-5 dakika 30 öyküsü var.
Yorumlar