Dilek ve Şikayetimdir

Bir hayal kurarsın, sömestir tatilimi İstanbulda geçireceğim diye bir dünya umut parıldar içinde, bir hafta önceden peşin peşin internet bankacılığından bilet alırsın, THY'den, zira fikrince en güvenilir hava yolu şirketidir, tarih 17Ocak2015. Uçuş 23Ocak2015'in 15.05'dedir.

Önce kıyafetlerini ayırırsın, bir güzel ütülersin, çarşı pazardan hediye alırsın eşe dosta. Sonra dönersin köyüne, bir hafta bu büyür gitgide gözünde, zaman geçmek bilmez yenik düşersin heyecanına.

Öğretmensin ya karneleri ayarlar, öğrencilerin 15 günlük sorumluluklarını velilere teker teker telefonla anlatırsın. Arkadaşarına tatil beklentilerini anlatırsın. Günü gelir yolculuğun bir minübisle köyden ilçe merkezine 5 lira 30 km 40 dakika, ilçeden Kayseri merkeze 210km 25 lira 2 saat 45 dakika... Kayseri içinden ASR hava alanına taksiyle 35 lira. Bütün bu çile otobüsle 12 saat süren yolculuğu 6 saate düşürebilmek içindir.

Güvenliği geçip gelirsin, bilet bankosunda beklerken bakarsın tabelada kalkışa var 45 dakika. Beş dakika öndeki yolcunun işlemi biter, olsun nasılsa başkası önümde değil dersin. Kimliğini uzatıp biletini rica edersin ki rezervasyonu internetten yaptırmışsındır.

Banko görevlisi kibar bir ifadeyle check in-ni sorunca yaptırmadım dersin, o seni paslar bilet satışa. Diğer tarafta başka kuyruk bekleyip derdini anlatana kadar 14.40, biletini istersin, o da uçağın dolu olduğunu check in-i kalkışa 45 dakika kala yaptırmak gerektiğini koltuk sayısından fazla satış yapıldığını bu yüzden çek in yaptıranların öncelikli olduğunu kısaca şark kurnazlığı olan daha fazla para verenin senden daha haklı olduğunu dobra bir üslupla çaktırmadan anlatır. Kibarca ve sorunun sizi başka bir uçuşa yönledirerek halledilebileceğini söyler.

20.00 uçağında yer yok sizi 23.00 uçağına alabiliriz,yok ya dersin. 15.05 uçuşuna 159 liraya rezerve yaparken 23.00 da yer 89 lira farkı verecek misiniz dersiniz hınzırca. Adam cevep vermez sizi merkez ofise yönlendirir. Oraya gider dert anlatırsınız benim bu uçağa binmem gerekiyor diyip sıralarsınız gerekçelerinizi. Tepki net yapabileceğim bir şey yok şirket polikamız böyle derler. Zamanınızda 8 saati kibarca isterler.

Aklınızdaki cin uyanır, otobüsten daha uzun sürecek, üstelik 3 kat daha pahalı bir teklife sıcak bakacak kadar aptal olduğunuzu düşünüyorlar mı acaba? Bilemedim hem bilmek de istemedim o zaman nedense.

Oysa sizi orada bekleyen arkadaşınız işi gücü bırakıp gelmiştir, kimin umurunda. Yine bilet satışa gidersiniz ödeyin paramı dersiniz sizde dert dinlenmiyor madem iptal etmek istiyorum hem gidişi hem dönüşü, tamam derler, birkaç tık sesinden sonra verdiğiniz 308 lira iner 245,e sayılır elinize, küçük puntolu satış sözleşmesine dönünce okursunuz 12 saat öncesinde yapılmayan iptaller için ödediğiniz %(yüzde) bilmem kaçı kesilir dersini alırsınız. Ki şarkın kurnazı bile vay anasını be şaşkınlığını haykırır yüzünüze.

Ve tabelada uçuşun yeni saati 15.30 senden 15 dakikanın hesabını soranların 25 dakika rötarı çatırmadan tabelaya yerleştirmesine bakar, gülüp geçersin için kan ağlaya.

Sonra bir Temel Kotil gülümsemesi, dünya yıldızlarına sizden fazlaca kestikleri paralarla çektikleri reklamları boş bolanlar gibi yalanlar içinde patlayıp kalır gerçekliğinizde.

Şirketin dini, imanı var mı bilmem ama benim inacımda duam; kırdığınız hayallerim için, kaybettirdiğiniz zaman için, binbir zorlukla kazandığım paramı iç ettiniz için ALLAH SİZİN BELANIZI VERİP, ŞİRKET POLİTİKANIZIN DA CANINI CEHENNEME ATSIN.

44,50 liraya gidiş dönüş aynı fiyata vergiler dahil 150 lira civarına özel bir havayolu şirketinden daha ucuza alabileceğimi bile bile de kazanırsa devletimin şirketi kazansın dediğim memur zihniyeti günüme de LANET OLSUN.

Malesef şirket politikalarının yasal haklılığı, çözemiyor bir ademin mağduriyetini. Bu da THY'nin boynunda vebalim olarak kalsın, sağlıcakla

24 Ocak 2015 3-4 dakika 1 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 9 yıl önce

    Herkesin başına gelebilecek türden aksilikler ki gelişmiş ülkelerde bu işler sanırım bu kadar çetrefilli ve mevzuat kalabalıklığı olmayan işlerdir. Bu ülkede yaşamak gerçekten sabır istiyor. Çok sabırlıyız Türk Milleti olarak ama bir yerde de sabır taşı da çatlar...👍