Ezgi Özsan Kimdir

Ezgi Özsan (1 Ocak 1990 doğumlu) Türk yazar ve kısa öykücüdür. 

Babası Cem Otarcı Özsan ve annesi Zuhal Özsan’dır. Babası mühendis ve annesi ise coğrafya tarihi öğretmenidir. İki çocuklu ailenin en küçüğüdür. Uluslararası pek çok festivalde sanat filmleri yayınlanmış olan senarist Eren Özsan’ın kardeşidir. Dergi sektörüne olan merakı, ortaokul yıllarında başlamış olup Edebiyat öğretmeni Namidar Bozdağ’ın kuruculuğunu üstlendiği okul dergisinde ilk deneme yazısı yayımlandı. Bugüne kadar 2017-2022 yılları arasında yazdığı 18 kısa öykü ve daha 9 kültür sanat içerikli yazı, 7 röportaj ve 3 roman incelemesi Türkiye’nin önde gelen edebiyat ve kültür dergileri olan Kafkaokur, Kıyı’da ve Kitap Eki yer aldı. 2021 yılında ise KIYI’DA Edebiyat dergisinde edebiyat çevresi tarafından önemsenen “Sefkatli” ve “Zamanın Ilerisi” adlı kısa öykülerini genis bir kitleye ulastırdı. 2019 yılında Filiz Ali ile yaptıgı roportaj calısması olan “Merakınızı Asla Kaybetmeyin” adlı yazı Kafkaokur Fikir, Sanat ve Edebiyat dergisinin Sabahattin Ali ozel sayısında yer verildi.2021 yılında du¨zenlenen Yas¸ar Kemal O¨yku¨ Yarıs¸ması kitapc¸ıgˆında “Halkların kardes¸ligˆi” kategorisinde “Kalbin O¨yku¨su¨” adlı kısa o¨yku¨su¨ne yer verildi. 2014’den 2016’ya kadar ic¸ mimarlık s¸irketinde ic¸ mimar olarak c¸alıs¸tı ve yazmaya bas¸ladı. 2017 yılında mimariyi ve yazıyı birlestirmek uzere yakın arkadasıyla birlikte Beyoglu, Tophane’de kurdugu sergi alanında “Sadece Sen Go¨rebilirsin” ve “Kapı Aralık” adlı sergilerin sergi metinlerini yazdı. Sergi küratörlüğü yaptı. Yine aynı yılın Aralık ayında, Bookinton'da Virginia Woolf‘un kaleme aldıgı “Kendine Ait Bir Oda” adlı romanındaki “Judith” karakterini inceleyip kadın karakterlerinin toplumdaki yeri ve du¨nyaya yabancılasması uzerine yazdıgı metin yayımlandı. 2022 yılında ise TRT Ankara Radyosu, “Gecenin İçinden” programında modern kısa öykü ve dünya edebiyatı hakkında konuştu. Program sonunda ise yazdığı “Zamanın İlerisi” adlı kısa öykü seslendirildi. Yine aynı yıl Temmuz ayında ise Gedik Üniversitesi’i Radyo Gedik radyosunda Çağatay Bayraktar’ın sunduğu edebiyat programına kısa öykü ve dünya edebiyatından bahsetmek üzere konuk olarak katıldı.

EĞİTİM HAYATI

Ortaokul ve lise yıllarını yarı zamanlı egitim gordugu Kadıkoy rıhtımındaki Haldun Taner Tiyatro binasının yanında yer alan I·stanbul Universitesi Devlet Konservatuarı Bale Bolumunde gec¸irdi ve bu bölümden mezun oldu. Universiteyi ise 2014 yılında Bahcesehir Universitesi Ic¸ Mimarlık ve Cevre Tasarımı Bolumunde tamamladı. Syracuse Üniversitesi, Italya Mimarlık fakültesinden mimarlık dersi aldı. 2021 yılında, Yıldız Teknik U¨niversitesi’nden Yazarlık eğitimi sertifikası almaya hak kazandı. Ve 2022 Ağustos ayı itibariyle Harvard Üniversitesi aracılığıyla HarvardX Eğitim Programı kapsamında yer alan “Modern Masterpieces of World Literature” bölümünü bitirdi.

EDEBI TÜR:

Postmodernizm

12 Eylül 2022 2-3 dakika 1 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (1)
  • 19 ay önce

    Hoş geldiniz aramıza Ezgi hanım ne kadar güzel bir profil dolu dolu bir özgeçmiş sizi ağırlamak mutluluk değerli paylaşımlarınızı bekleriz