Geven Otu ve Wisky 2

2

Gazetecide almak istediğim gazeteleri seçerken, aylık Fransızca yayınlanan bir dergi dikkatimi çekti. Kapağında bizim ülkeyle ilgili bir haber paylaşılmıştı. (İsmini yazmak istemediğim,) bu dergiyi de aldım. Amacım hem haberin içeriğini öğrenmek, birazda burada yani yasadığım ülkede neler oluyor, takip etmek, Fransızcamı geliştirmek, bu kadar popüler bir dergide hangi konular isleniyor ki, yaklaşık 60 bin aboneye ulaşabiliyor. Bu derece tutuluyor ve satılabiliyor diye düşündüm.

Eve gittikten sonra, ilk etapta içindekilerin özetine baktım. Şöyle başlıklara ve fotoğraflara bir göz attım. Genel anlamda: ülkedeki sorunlar, Kraliyet ailesiyle ilgili haberler, ulusal ve uluslararası politik yazılar, yorumlar. Sanatsal faaliyetler, arka sayfalara doğru; burçlar ve televizyon programlarından oluşan renkli basım kaliteli bir dergi. Boş zamanlarınızda, veya kahvenizi yudumlarken, şöyle koltuğa gömülüp biraz entel takılmak istersiniz ya, işte bende aynen öyle yaptım.

Yanımda hazır kâğıt ve kalem var, olurda anlamakta zorlandığım yeni kelimeler olursa, sözlükten anlamını bulup öğreniyorum. Fırsat buldukça okumaya çalıştım.

Orta sayfalarda dikkatimi çeken bir yarışma hazırlamışlar. 5 adet soru sormuşlar, bu sorulara doğru cevap yazan 20 kişiyi kurayla belirleyip, ünlü bir viskinin “Johnnie Walker” çıkaracağı yeni ürünlerinin tanıtımını ve bunların ilk degüstasyonunu ( tatma, tadına bakma) yapmak. İlave olarak kazananlara, derginin ismini taşıyan birer kol saati ve bir dolmakalem hediye olarak sunacaklarmış.


İlk etapta boş verdim, sonra biraz inceledim ki sorular düşündüğüm kadar zor değilmiş. Belçika’nın tarihiyle ilgili, zaten dergiyi biraz okuduğunuz zaman, cevapları okuduğunuz konuların içerisinde gizli. Soruların beşini de cevaplayıp, kartı ikiye katladım. Arka kısmında gideceği adres yazılı, kendi adimi soyadımı ve adresimi de ekleyerek, posta kutusuna attım.   ( Devam edecek) 

24 Ocak 2022 1-2 dakika 6 öyküsü var.
Yorumlar