Hayatımın Son 2.5 Ayı ( 1 )

bir sebepten dolayı elazığ'a gitmem gerekiyordu.14.12.2009 pazartesi günü THY nın saat 19.55 de kalkan uçağı ile ben,eşim ve burak ( oğlum) gittik. elazığ da kardeşim suat ( oda izmirden gelmiş) ve 3 amcamın birer oğlu bizi karşılamaya gelmişti. babam ve kız kardeşlerim çok sevindiler. evde amcalarım bizim akraba rasim turgut ve eşi,2 amcam,yengelerim,çocukları vardı ev bayağı kalabalık idi geç saatlere kadar birlikte oturduk hal hatır sorduk. eşimin felçli yatalak oluşunu yeni görenler çok üzülüyor bir taraftan eşimin haline ağlayan bir taraftan gittiğimize sevinenler derken sevinç ve göz yaşları bir arada bir akşam geçirdik.ertesi günü annemin mezarını ziyaret ettik.her akşam ev akrabalarla dolup taşıyor. biz gitmezden önce babam rahatsızmış 10 gün hastanede yatmış bizim gideceğimizi öğrenince kendi isteği ile hastaneden taburcu olmuş.ben hastaneye yatışını bir kaçgün sonra öğrenmiştim.
110 yaşında baba annem bizim yanımıza gelemedi ben zaman zaman gidip ziyaret ediyor hayır duasını alıyordum.
18.12.2009 cuma günü burak istanbula döndü. akşam evde otururken babam bana "oğlum yasin abi ( rasim turgut un abisi ) çok rahatsız bir ara seninle gidip bir ziyaret edelim dedi. bu arada boş kalmayan ev yine misafirlerle dolunca babam artık sabah gidelim dedi. sabah kahvaltı falan derken saat 11.00 sıraları babamla yasin abinin evine gittik ama kapının önü biraz kalabalıktı meğer 20 dk önce yasin abi VEFAT ETMİŞTİ.onun cenazesi ve taziyesi ile birkaç gün uğraştık.Bu arada bekir amcam çok riskli bir kalp krizi geçirdi hastaneye yattı ve zihni turgut' da rahatsızlanmış hastaneye yatmıştı. mehmet amcam ile hastanede ikisinide ziyaret ettik. kardeşim suat 20.12.2009 tarihinde hastanedeki kontrolü nedeniyle izmir'e gitti.
diğer hafta amcamın hastalığı ile hastaneye git gel derken hastaneden çıkardık,anju gerekiyordu ama çok riskli olduğu için birkaç gün sonra hastaneden çıkardık.
eşimin şekeri ve tansiyonu çok yükseldi 4.1.2010 tarihinde ( annem de 4.1.2007 tarihinde aynı hastaneye yine ben yatırmıştım ve 6.1.2007 tarihinde vefat etmişti ) elazığ fırat üniversitesine yatırdım. birkaç gün sonra mehmet amcamın oğlu göz tansiyonu nedeniyle aynı hastaneye yattı ( biz 4.kattayız onlar 7.katta)
bir kaç gün sonra zihni abi (akrabamız) VEVAT ETTİ onun cenaze ve taziyesiyle uğraştık

05 Mart 2010 2-3 dakika 7 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    başınız saolsun nihat bey

    gelmeyen kalmamış başınıza memleketinizde

    rabbim kalanlara uzun ömür versin

    sabırlar diliyorum