İkilem

İstanbula yolculuk için trene bindim yerimi bulduğumda karşımda oturan fotör şapkalı irikıyım kocagöbekli birisi oturuyordu selam verdim duymamazlıktan geldi .Yolculuğu yarıladık sayılır çok canım sıkıldı ne yazıkki sıkıcı yolculuğun sırasında derin bi nefes aldım :
-Allah şükür. dedim.Karşımdakinin sesiyle irkildim .
-Haala Allaha inananlardanmısın? Dedi.
-Sende big bank patlamasına inananlardanmısın? Dedim.
-Cahile laf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan zordur. Dedi
-Big bank patlamasından iki saniye öncesine gidebilirmisin? Patlamaya hazır kitle babanın mühümmat deposumuydu? Ama ben biraz açıklama yapabilirim senin dilinle.
-Eeee söyle bakalım.
-Kur'an ı kerimde gökyüzü 7 kat yeryüzü 7 kat diye açıklama yapmış.Gökyüzüne doğru gidersek açıklamayı şöyle yapalım maddenin en küçük parçasına atom demişsiniz hidrojen atomo tek elektronlu dünyada tek uydulu demekki dünya ile hidrojenin bağlantısı var çünkü dünyanın 4/1 hidrojen olabileceğini göz önüne alır isek hidrojen 2 oksijen 1 birleşip suyu meydana getirdiği gibi dünyada diğer gezegenlerle birleşip samanyolu galaksisini meydana getiriyor hidrojen birçok bileşimlerle insanın üzerinde çoğunluğu teşkil ettiği gibi galaksilerde birleşip bir cismi meydana getiriyor.Demekki biz büyük bir kitlenin en küçük parçasındayız.Eğer hidrojen atomunu dünya kadar büyütür isek nice sürprizlerle karşılaşacağımızın bilincindeyim.Samanyolunu 1. kat sayacak olur isek galaksilerin oluşturduğu kitlede 2. kat olursa daha bilmediğimiz 5 kat daha var.Ben bu cahillikle iki kat bilebildim öbür katlarıda bilginler açıklasın.Adamın gözlerinden yaşların indiğini görünce gaalibaa biraz sert konuştum diye kapattım...

27 Aralık 2012 1-2 dakika 13 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar