Motoru Bozuk Aşk

Sevmişti. Gözlerinden okunuyordu aşkı. Çünkü kalbi değil gözleri tutulmuştu yakışıklı bir yüze.

Ama daha öğrenmemişti güzelliğin ve yakışıklılığın kaporta, kişilik ve karakterin ise motor olduğunu. Bunun için motorunu önemsemediği bir yüze vuruldu.

Eller sevgiyle buluştu. Sözler söyleniyordu güzelliğe dair.

Ve bir gün kaportası güzel, genç kızı evine davet eder. Kimsenin olmadığı bir zaman çay içmeye! Tedirgindi kız. Ama kaybetmek istemiyordu aşkını. Tereddüt etti. Kaportası güzel, genç kızın duygusuna yoğunlaştı. "Gelmezsen ayrılırım senden!"

Gitse mi gitmese mi bilemedi. Daha toydu duyguları anlamakta.

Sevmek ve sevilmek bir gül kadar masum ve güzeldi. Ancak erken açan gülün vurgun yeme tehlikesi de bir o kadar büyüktü.

Ve güvendiği bir büyüğüyle paylaştı teklifi. O bilge İNSAN vurguna işaret etti. Güvendi sözüne ve reddetti. Kaportası güzelin motoru teklemeye başladı.

Ve bir mesaj geldi Bozuk Motordan; "Yolun açık olsun, seninle arkadaşlığımız bitti! Korkaklarla arkadaş kalamam!"

Kız ağlamaya başladı. Sevdiği kendisini terk etti diye. Bilgeyle konuştu; Arabadan inmek kaza yapmaktan daha iyidir. Terk edilmek yanlışı yaşamaktan daha iyidir. Unutma! Senin duygularını istismar eden, madde bağımlısı olan, yalan söyleyen, öfkesini kontrol edemeyen, sorumluluk duygusundan yoksun olanlar motoru bozuk olanlardır. Uzak dur!"

Ve vurgundan kurtulan genç kızın gözleri açılmıştı.

Ve anladı ki aşk, yaşamda bedeli olan bir sevdadır. Sorumluluğu almak istemeyenlerin aşk iddiası yalandır.

Sevmek ve sevilmek ne kadar önemliyse de zamansız sevgilerin toy duyguların kurbanı olması kaçınılmazdı. Ve Bilge son sözlerini söyledi genç kızın şahsında tüm gençlere;

Gençler hedeflerinize odaklanın, elbet bir gün gönlünüze aşk mevsimi gelir. Ama kaybettiğiniz hedeflerin girdabında aşk sandığınız duygular sizi büyük hayal kırıklıklarına taşır. Bu hayal kırıklıklarında hem hedeflerinizi hem de gerçek aşkınızı kaybedebilirsiniz.

Kararlarınız kaderinizdir. Kararlarınıza dikkat edin!

Seyit Ahmet Uzun 

02 Ocak 2022 1-2 dakika 77 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar