Peki

Odanın açık mavi duvarlarının arasın da penceresinin ışığında oturmuş başını ellerinin arasına almış dizlerini büzüştürmüş oturuyordu ,dışarıda yağmur yağıyor hafif aralık penceresinden hem yağmurun dinlendirici sesini duyabiliyor hem de toprağın yağmur la işlenmiş kokusunu hissediyordu.Gözleri kapalı, dudaklarında aklında ki olanca fikri bastırmaya yarayacağını düşündüğü şarkısını mırıldanarak oturmuştu.Yatağı geceler boyu ona en güzel rüyaları sunmuştu ama uyumadan vermiyordu istediklerini.
Dalmış boşluğun sessizliğinde bedenini unutmuş hayli masum bir anda iken birden bir ses duydu ?haydi kalk? önemsemedi ama ses birden tekrarlandı ?haydi kalk? doğruldu etrafına baktı ,gözlerini gezdirdi odanın her yanında ,dışarı şöyle bir bakındı ama hiçbir şey yoktu ayağa kalktı pencereden dışarı baktı dışarıda kimsecikler yoktu,gecenin o saatinde kim olabilirdi ki şaşkın bir ifade ile tekrar aynı yerine oturacaktı ki yine bir ses ?istediğin gerçekten oturmak mı??? dedi birazda tedirgin bir ifade alan yüzünü sağa sola çevirdi kimse yoktu ne dışarıda ne odada nerden geliyordu bu ses korkuya büsbütün sarmadan bedenini odadan çıktı evi araştırmaya başladı tüm odalara ve evin bölümlerine baktı kimse yoktu..
Zaman hayli ilerlemişti artık gözleri de uykunun davetine karşılık veriyordu ,başını yastığa koydu derin bir nefes aldı tam kendini bırakacaktı ki o sesi yine duydu? şimdi değil kalk hadi? bu olmazdı kalktı lavaboya gitti elini yüzünü yıkadı kendine gelmeye çalıştı o sırada sesler artı ;
-hadi kalk git ona durma ne istiyorsan söyle haydi ne duruyorsun git , git haydi git
şaşkınlığını gizleyip nereye gideyim dedi ses ?ona? dedi o kim ? ?ona git? korkularının yerini sıkıntılar ve karnında kasılmalar aldı ne zaman strese girse bu karın kasılmalarını yaşardı ama o kadar ilaç kullanmasına rağmen geçiremiyordu acıları şaşkınlığı ve merakı arasında gidip gelirken tekrarladı''ona git''
- kim o nereye gideyim
-o işte sevgiline sevdiğine seni bekliyor
-o benim sevgilim değil daha sevgimden bile haberi yok nasıl giderim
-hayır o senin onu sevdiğini ve onu sevdiğini söyleyemediğini bunun içineler çektiğini biliyor git ona
-nasıl bilebilir hem sen bunları nerden biliyorsun sen kimsin?
-sen git ona dediklerimi yap
-nasıl giderim yapmam bu imkansız
-imkansız diye bir şey yoktur yapabilirsin gidebilirsin hadi kalk git
Uzun ,uzun düşündü odada bir aşağı bir yukarı gitti geldi saat gece 3 tü ve bu saate bir bayana gitmek kapısını çalmak bu olacak bir iş değildi en azından bunu o yapamazdı yok ,yok diye düşünürken bir anda üstünü değişti kararlıca olmasa da ne kadar ürkekliği varsa hepsi bedeninde dışarı çıktı ,yağmur biraz yağış şiddetini artırmıştı yavaş, yavaş bedeni ıslanmaya başlamıştı. Yağmur tenine kadar ulaşmıştı tüm vücudu 10 dakika sonra tamamen yağmurla ıslanmıştı ama sevdiğin kızın evine de gelmişti evin tam karşısında ki mağazanın önünde durdu vitrinlere bakar gibi yapmak için hareketlendi ki hızla geçen bir araba yağmur suyunu üstüne sıçratmıştı tam bununla uğraşırken kızın evinin ışıklarından birinin yandığını gördü heyecanlandı elleri titredi ,dudaklarını açamadı kaçmak istedi ama yapamadı kaskatı kesildi kaldı orda ardından pencereden onu gördü dışarı bakıyordu hatta ona bakıyordu inanılacak gibi bir olay değildi.Bu saate sevdiğinin evinin önünde idi ve o pencereden ona bakıyordu yavaş ,yavaş kendine geldi sesi yine duydu
-hadi git ne duruyorsun
-dur dedi
-hayır git çabuk seni bekliyor işte
-tamam
Sevdiğinin evinin kapısına kadar geldi durdu üstündeki yağmuru az da olsa sirkeleyip kurulanmak istedi orasını burasını düzeltmek istiyordu ki birden kapı açıldı karşısında o vardı alel acele giyilmiş bir kat elbise dağınık saçlar birazda ürkek bir ifade ile seslendi;
-neden buradasın dedi
-senin için. Diyebildi ve gözlerine baktı
-benim için mi ?neden? Dedi
kendi kendine ben ne yapıyorum yarabbim dedi sonra tüm cesaretini toplayıp
-Seni seviyorum o yüzden buradayım aylardır, günlerdir seni seviyorum, senin için günlerce şiir yazdım saatlerce düşündüm ,kafamda hep sen vardın kaç gün kaç gece seni düşünmekle geçti ve bunu sana diyememekle o yüzden şimdi söylüyorum seni seviyorum o kadar korkuyorum ki ve buraya öle ürkerek geldim ki şuan elimde bir gül bir çiçek olmasını isterdim ama yok işte onu bile düşünemedim sen her şeyden güzel ve değerlisin.
Genç kız küçük bir gülüş attı o an tüm gözleri sevdiğinin dudaklarında idi acaba ne diyecekti ne söyleyecekti
-peki
İşte bu tüm söylenen peki idi peki o kadar sözden sonra söylenen peki idi ne demek ti şimdi bu ne anlamda idi tam bu sırada kapı yavaş, yavaş kapanmaya başlamıştı, anlamıyordu hiçbir şey hayır onun düşlediği böle bir olay değildi hem ya hayır ya evet olmalıydı peki ne demek ti
Bir kez kapıya vurmayı denedi ama vazgeçti elini cebine alarak evinin yolunu tuttu kendi kendine
-buyur geldin ne oldu bak peki dedi anladın mı peki ne demek sen kalk gece yarısı bir genç kızın evine gel işte olacağı bu.
diyerek mırıldana, mırıldana yine geldiği gibi yağmurda evine döndü banyoya gitti duş aldı ve yatağına uzandı tavana çivilediği bakışlarını göz kapakları engelledi uyandığında saatler öğle vaktine doğru ilerliyordu eyvah!! bu gün çok nemli bir sınavı vardı ve geç kalmak üzereydi hızla kalktı hazırlıklarını yaptı ve koşarak çıktığı evinden ilk çevirdiği dolmuşa binerek okuluna geldi sınavına girdi sınavda bir soru çok dikkatini çekti.
Soru:''peki'' kelimesinin insan hayatında ki önemini ve geçerliliğini açıklayın ?
Kendi kendine gülümsedi,anlayamadığı, çözemediği bu olay karşısında öylece dalgın etrafına bakmaya başladı, en arka sıralarda yukarda sevdiği kızı gördü genç kızda ona bakıyordu.Durdu gözleri bir soruya bir kıza gidip geldi ,hiçbir cevap yazamadı soruya .
Sınav bitti dışarı çıktı.Genç kız arkasından geldi ve ona bakarak 5 .soruyu cevaplamadın mı dedi.'Hayır...''diyebildi.başını öne eğerken genç kız elindeki kağıdı uzattı, ellerine aldı okumaya başladı.
?'Hangi yaşta olursa olsun insan için en zor şeylerden biri de ?peki? demektir.
Çünkü ?peki? demek, nefse ağır gelen bir kelimedir. Kendi isteğinden vazgeçmektir, teslim olmaktır.
Yerine göre tatsız tuzsuz bir ilaçtır, peki kelimesi.
?Peki? dediği zaman insan, hürriyetinin kısıtlandığını düşünür.
Peki demesini öğrenmek zor ama, getirdiği huzur ve mutluluk çok büyük. Peki koşulsuz kabul etmektir. ?'
Anladı ,anlamlandırdı şimdi her şey gerçek olmuştu bildiği bir şey vardı oda sevdiği kişi onu seviyor ve onun sevgisini koşulsuz kabul ediyordu.Çok mutlu olmuştu bir an kendini tutamayıp genç kıza sarıldı.
Yıllar sonra psikolog olarak edindiği mesleğinde ve mutlu evliliğinde keyif süren bir adam olmuştu.Eşi ve çocukları onun her şeyi idi,bir gün bir müşterisi ona başından geçen bir olayı anlatıyordu .Gecenin bir yarısı odasında otururken garip sesler duyduğunu ama kimseciklerin olmadığını delirmek üzere olduğunu korktuğunu söyledi adam küçük bir tebessümle ne diyor sesler dedi kalk git diyor sürekli dedi.24 yaşındaki bu gence baktı ve sevdiğin mi var aşkını söylemeye mi korkuyorsun dedi.
Genç adam duraksadı evet ama nasıl anladınız dedi .Adam masadaki fotoğrafta ki ailesi göstererek işte o sesi dinlediğim için şuan o fotoğraf var dedi.
O senin içindeki ses yani o sana onları söyleyen kendinsin içindeki sesi dinle kendini dinle ne yapman gerekiyorsa yap dedi.
Genç adam tam kapıdan çıkıyordu ki .Baksana unutmadan birisi sana peki derse sakın unutma o her şey demektir.
(not:özel bir internet sitesinden bir_kul isimli kullanıcının peki üzerine yazılmış bir yazsından küçük bir bölüm alıntı yapılmıştır)

20 Eylül 2008 7-8 dakika 3 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Gözleri kapalı, dudaklarında aklında ki olanca fikri bastırmaya yarayacağını düşündüğü şarkısını mırıldanarak oturmuştu

    bi çok yorum yazılabilir kalemin kelamı eksik olmasın ali abi.