Resim Sevdası

Herkes resim çizmeyi mutlaka bir gün sevmiştir. Resim çizmeyi seven Murat resim eğitimi almadan çok güzel resimler çizmektedir. Murat için resim, şairin şiirlerine duygu ve düşüncelerini anlattığı gibi Murat da duygu ve düşüncelerini resimlerle anlatıyor.




Murat'ın resimleri ilk olarak üçüncü sınıfta ki öğretmeninin ona verdiği bir paragrafın anlatımına göre kafasında canlandırarak bir resim çizmekti. Murat resim tekniğini çok iyi geliştirerek insanlara olan sevgisini sözlerin yerine karikatür ve resimler çizerek anlatıyordu. Murat ortaokulda okurken resim yarışması için katıldığı resim yarışmasına konu serbest olunca Murat akşam evde uzandığı yatağında nasıl bir resim çizeyim düşünürken, gözlerin gördüğü odanın bir köşesini çizerek hayatın herkes için bir köşe olduğunu ve hayatın sonucunda insanların yine tek başına kaldığını ifade eden Murat resim yarışmasında birinciliği alarak resim sevdalıların arasında yer alıyor. Murat derslerinden daha çok resim çizerek gününü geçiriyordu. Lise birinci sınıfta sınıfı zor bir şekilde bitirerek onuncu sınıfa geçiyor. Murat aslında derslerine biraz olsa da önem verse çok başarılı bir öğrenci olur. Günün birçok zamanını resim çizerek devam ediyor. Girdiği sınavları başarısız geçen Murat okulun kapanma günlerine doğru eline verilen karnede sınıf tekrarı yazan yazıyı okuyunca okulun avlusuna oturarak boş bir resim kâğıdı çıkararak okulların insanlara bir şey öğretmediğini vurgulayan kara bir okul sıraların alev olmuş yanıyor şeklinde çizdiği resimle okulu terk ediyor. Evde sürekli düşündüğü düşünceleri resimlerine yansıtan Murat halk eğitimin verdiği resim kurslarına giderek kurs veren resim hocası Murat'ın çok başarılı bir öğrenci olarak gördü ona müfredat dışı eğitimde veren Mahmut hocası günde en az yedi-sekiz resim çizdiriyordu.




Murat'ın gün geçtikçe resme olan sevgisi artıyordu. Üç aylık kurs sonunda Murat'a verilen resim başarı belgesi çok mutlu etmişti. Sürekli parklarda oturarak parkta oturan ailelerin resimleri çizerek mutlu bir çerçeve, hayatın mutlu insanları anlatan resimler çizerdi. Son zamanlarda aklına takılan kara okul onun canını çok sıkmıştı kendisi bir karar alarak liseyi dışarıdan okuyacağım diye... Dışarıdan lise kaydını yaparak Açık öğretime devam ediyordu birinci yılını başarılı olarak tüm derslerini vermişti, sürekli ders çalıştığı için resme pek zaman ayıramıyordu ama ora da bir tekrar çizerdi çizdiği resimler bir öğrencinin başarısız olduğu bir dönemin sonradan başarıyı elde ettiğini ifade eden resimler çizmiştir. Murat lise üçüncü sınıfın yazılılarına girdiği gibi kendisini çok iyi hissediyordu. Çünkü başarılı bir şekilde soruları cevaplamıştı. Sınav kâğıdını hocaya önceden vererek boş bir resim kâğıdı çıkardı ve sınavı devam eden öğrencileri çizdi çizmenin amacı sınavlara çalışmadan sınava giren öğrencilerin başarı beklediğini vurguladı.




Murat lisenin son sınıfın sınavlarına çok başarılı bir şekilde çalışmayarak girdiği için zor olsa da bir şekilde derslerini vermişti. Üç aydan sonra Murat'a verilen Açık öğretimden lise diploması Murat'ı hayata kazandırmıştı. Hâlâ resim çizmeye devam ediyordu yine bir parkta oturarak resim çizen Murat'ı gören bir resim hocası Murat'ın yanına oturarak geçmişe dair sohbet ederek tanıştı. Murat'a bir iş önerdi git ünlü insanlarla tanış sohbet et onların anlatım biçimleriyle ilgili resimler çizerek ücret karşılığında tekrar onlara geri sat. Murat bu işi sevdi kafasına koydu ve bir yıl içinde birçok ünlü kişi ile tanıştı onlara yönelik resim kâğıdı yerine tablo şeklinde yağlı ve guaş boya kullanarak anlatıyor. Bunun sonucun da çok iyi para kazandı, tam kendisine bu şekilde meslek ederek resim çizmek için oturduğu bankta fark etmediği sarı saçlı mavi gözlü bir bayanın yanına oturmuş Murat resim çizerken fark etmediği oturduğu bayanın onun çok güzel resim çizdiğini görür ve merhaba demesiyle Murat ona döner ve Murat da ona âşık olur bayan da Murat'ın çizdiği resimlere âşık olur ve tanışırlar uzun bir zaman geçer evlenmeye karar verirler. Evlenmelerin uzun süre sonra bir kız ve bir erkek çocukları olur. Murat son olarak bir ailenin mutluluğunu anlatan resim çizerek kendi odasına asar ve bu şekilde hayatı devam eder.

30 Ocak 2013 4-5 dakika 1 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (3)
  • 11 yıl önce

    Beni anlatmışşın ya kardeşim süper olmuş :D Ben bile kendi hayatımı böyle öykülemeyemezdim :)

  • 10 yıl önce

    gerçek hayatta da böyle şeyler olsun...yüreğine sağlık 😙

  • 8 yıl önce

    Sanatın en güzel yanlarından biri tutku ile coşku ile yapılmaya çalışılması. Hiç bir sanatın sevdası bitmesin içimizde...👍