Anneler Günü Ve Önemi

Her yıl mayıs ayının 2.ci pazar gününü Anneler Günü olarak kutlamaktayız. Anneler Günü Amerikalı Anna Jarvis adındaki bir öğretmenin çalışmalarıyla dünyaya yayılmıştır.
Anna Jarvis, annesi ölünce yapa yalnız kalmış. Annesini hiç unutamamış. Annesine olan sevgisini yaşatmak için dünyada en değerli varlığın anne olduğunu başkalarına da anlatmaya çalışmış. İşte bu nedenle dünyada ilk defa Amerika'nın bir şehrinde Anneler Günü kutlanmış. Bu günü kutlamak kısa zamanda Amerika'nın diğer yerlerine ve dünyaya yayılmıştır.
Anneler Günü yurdumuzda 1955 yılından beri kutlanmaktadır. Bu güzel günün kutlanmasına Kadınlar Birliği önayak olmuştur.
Anneler Gününde annelerin hizmetleri anlatılır. Gazetelerde radyo ve televizyonda annnelerle ilgili yayımlar yer alır. Yılın annesi seçilir.Bu mutlu günde annelerin eli öpülür. Hediyeler alınır. Buketler sunulur. Bir adet çiçek sunmak ve elini öpmek bile anne için en kıymetli hediyedir. Göreceğizki ; annemiz duygulanıp ağlamaya başlayacaktır. Bu bizim kendisini düşündüğümüz , sevdiğimiz için döktüğü sevinç gözyaşlarıdır.
Bizi dünyaya getiren, besleyip büyüten, ninniler söyleyen. geceleri sabaha kadar uyumayan, sevincimizle sevinen, üzüntümüzle üzülen, ağlamamızla ağlayan annemizin hakkını ne yapsakta ödeyemeyiz. Annenin evladına duyduğu sevgide menfaat , bencillik yoktur. Anne çocuğunu yürekten sever. Anneleri yalnız anneler gününde değil her zaman sevip saymalıyız. Kolayına dememişler ''Cennet anaların ayağı altındadır''

''Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar.''

''Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz''.

''Ana başa taç imiş,
Her derde ilaç imiş,
Bir evlat pir olsada ,
Anaya muhtaç imiş.''

12 Mayıs 2012 1-2 dakika 7 denemesi var.
Yorumlar