Aşk Aşk Aşk mı Zor İşler

'Çok sevmiş birini. Annesi beğenmemiş istediği kızı. Ruhsal sorunlar yaşamaya başlamış. Hani halk arasında kafayı bozmuş aşkından derler ya. Öyle olmuş. Bir evin bir çocuğuymuş.Sürekli tedavi görüyormuş.
Neden karışıyorsun ki? Bırak istediğiyle evlensin. Sen mi geçineceksin sanki?
İnsanlar işte. Çok böyleleri.
Hele bir de Alevilerle Sünniler arasında bu durumlar oluyor.Birbirlerinden kız alıp vermiyorlar.Sünniler neden bu kadar Alevi'lere düşmandır bilmiyorum.
Ben hiç bir düşmanlık hissetmiyorum. Bir Alevi'ye aşık olsaydım evlenirdim diyorum her zaman.
Çocuklarım da bir Alevi kızı severlerse evlensinler. Elbette yine de başıboş bırakmamak gerekli gençleri. Kötü huylu biriyle de evlenmesini istemeyiz de. Ama çok fazla da üstüne gitmeye gelmiyor şimdiki gençlerin. Ya evden kaçarlar, ya da ruh sağlığı bozulur.
Aleviler de Sünnilere düşman aslında.
Bir arkadaşım anlatmıştı. Alevi bir eşi varmış. Ailesi onu hiç istememiş. Alevi olmadıkları için kabul etmemişler. Boşanmışlar.
"Eşimde ailesinin ağzına baktı." diyordu.
Benim eşim her konuda bana arka olmuştur. Bu konuda şanslıyım.
Yine bir arkadaşım anlatmıştı. "Biri için bir şey söylesem, bir şeyden şikayet etsem, hep beni suçluyor. Bir kere de sen haklısın demedi bana. Şimdi onun yüzünden enes hastasıyım." demişti.
Arkadaşıma ' Eşin çok mülayim iyi birine benziyor' demiştim. O da bana , "Benim enes hastası olmamın sebebi odur." demişti.
Beni de ilk aşkımdan zorla ayırmışlardı. Gerçi daha çok küçüktüm ben o zamanlar. Ama çok baskı görmüştüm. Benimle sürekli alay ediyorlardı.
Bir gün hatırlıyorum ,televizyonda Zerrin Özer'in gönül şarkısı çalıyordu. Bende seyrediyordum. Babam bana, "Bak kızım seni anlatıyor bu şarkı. Sen o yüzden bu kadının şarkılarını seviyorsun demişti." Ne çok üzülmüştüm.
Gülmüşlerdi bana. Annemle babam.
Ben Zerrin Özer'i hala dinlerim. İyi ki eşim," Neden bu kadını dinliyorsun aşık mısın." demiyor bana.
Aşık olanlar mı hüzünlü, slow şarkılar dinler.
Ben sürekli slow şarkılar dinlerim.
Bazen aşk konularında yazılar yazarım. Aşk şiirleri yazanlar evli barklı insanlar. Ne yani hepsinin gizli bir aşkımı var.
Bütün şarkılar aşk üzerine yazılmış. Sanatçıların hepsi aşk acısı mı çekiyor.
Ben eşimle iyi anlaşıyorum. Ama ilk aşkımı görmeyi, onunla konuşmayı, hatta eşimle tanıştırmayı bile isterdim.
Eşim ne der acaba?
Onun varsa o da tanıştırsın ne olacak ki.
Geçenlerde bir haber okudum. Eski sevgilisiyle sokakta karşılaşmışlar, konuşmuşlar, eşinin annesi görmüş, oğluna söylemiş. Oğlu da karısını öldürmüş.
Daha nice tuhaf olaylar var. Bu yazıya hepsi sığmaz.

Bir tane daha aklıma geldi.
Sunay Akın'ın bir kitabını okumuştum. Tarihteki aşk hikayelerini anlatıyordu. Adını unuttum.Çok güzel bir kitaptı.
Orada bir bayan bir arkadaşına birinden hoşlandığını anlatıyor. Platonik bir şey olduğunu söylüyor. Arkadaşı hemen gidiyor ve eşine anlatıyor. Eşi de bunun üzerine boşanma davası açıyor. Boşanıyorlar.
Arkadaşlar,dostlar!.... Ah! Ah! dosttan gelir bütün kazıklar. Onlarsız da geçmez bu hayat..!!!
Ben yazdım yorum sizin.Nasıl istiyorsanız öyle davranın. Kimsenin ilişkisine karışmaya gelmez. Karı kocanın arasına bile girilmez derler.
Sevgiler

12 Mayıs 2015 3-4 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar