Bazen İç Sesinize Kulak Verin

Ben ara ara saçmalamayı, muziplik yapmayı severim. Dikkat çekmek, ilgi çekmek için yapmıyorum. Bir- iki televizyon kanalına çağırdılar, imza günü yapalım diyenler oluyor. Gitmiyorum, kabul etmiyorum. Yani derdim ilgi çekmek değil. Huyum böyle. İçimdeki çocuk coşuyor bazen. Saçmalamak istiyorum. Yazarken saçmalamayı seviyorum.
Bazen bütün insanları çok seviyorum. Bazen herkesi bir kaşık suda boğasım geliyor. Bazen kalkıyorum, her işimi zevkle yapıyorum, bazen elimi kolumu oynatasım gelmiyor. Bazen etrafıma gülücükler saçarken, bazen günaydın demeye üşeniyorum...
Bazen de işte böyle muziplik yapasım geliyor. Bazen kimseyle konuşmak istemezken, bazen konuşacak birilerini arıyorum. Ablama, oğullarıma, yakınlarıma telefon edip, onlarla konuşuyorum.
Herkes mi böyle, yoksa ben mi dengesiz biriyim? Yine de mümkün olduğunca arkadaşlarımı kırmamaya özen gösteririm ama onlar beni bile bile kırıyorlar. Kırmak için, canımı yakmak için, uğraşıyorlar. Bazen bu durumu fark edip, aldırmıyorum, bazen de tepem atıyor, ilişkimi kesiyorum. Sonra da başlıyorlar arkamdan atıp tutmaya.
"Aman o çok alıngan. Aman o çok geçimsiz..." gibi. İki evladımı sağlıklı bir şekilde büyüttüm. Otuz senedir aynı kişiyle evlİiyim. Anneme babama zor anlarında yardımcı olmaya çalıştım. Engelli bir kardeşle büyüdüm. Ona yıllardır bakıyorum. Ara ara çok düzenli olmasa da ibadetimi de yaparım. Vicdanım rahat.
Görev ve sorumluluklarımı yerine getirdim. Kendimden eminim. Ama nedense zaman zaman, çocuklaştığım, saçmalamak istediğim, coştuğum anlarım oluyor.
İnsan psikolojisi böyle sanıyorum. Zaman zaman sizde de aynı tür duygu değişmeleri oluyordur. Bırakın duygularınızı, içinizden geldiği gibi davranın. Varsın, arkanızdan konuşsunlar. Duyguları çok fazla içe atmak, göstermemek, insanı bunalıma sürükler, hastalıklara sebep olur. Siz de ara ara düşünün, kendinizi takdir edin, suçlu bulduğunuz anlarınız varsa, vicdanınız rahatsızsa, gidin o kişiden özür dileyin, ona bir armağan alın...Yani iç sesinize kulak verin.
Psikologlar böyle yazıyor, söylüyor. Çok fazla duygularınızı kontrol etmeye çalışmayın.
sevgiyle kalın.

22 Nisan 2017 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)