Beklentiler

                İnsanlar her zaman takdir görmeyi arzular. Sevginizden, yaptığınız işten, davranışınızdan ama bunun getirdiği felaketi tahmin bile edemezsiniz. Bu arzu sizi beklenti içine sokar. Beklentiler sizi üzer.

               Aynı sevgiyi aynı işi başkasından göremezsiniz. Çünkü siz bir şeyi, hakkıyla yapınca insanlar bunu sanki sizin zorunda olduğunuz bir görevinizmiş gibi görürler. Bu da insanlarda muazzam bir nankörlük yapar. Bir insanı kırk yıl sırtınızda taşıyın, bir gün indirin. O insan, bu beni kırık yıl sırında taşıdı demez de, bir gün indirdi der.

              Beklentiler içinde olmak, hayatın her alanında aynı şekilde üzücüdür. Üzüldüğünüz zaman birisinin gelip teselli etmesini beklemeyin. Bu hayatı herkes kendisi için yaşar. Kimse sizin ne kadar üzüldüğünüzü ya da ne kadar acı çektiğinizi anlamaz. Ama her zaman anlıyorum derler. Derdi çeken bilir. Aynı şey bir şeyi başardığınızda da geçerli maalesef. İnsanlar sizin bugün o konuma nasıl geldiğinizi umursamazlar. Çabalarınızı takdir etmek yerine eleştirirler.

              Bu insanların kanayan ve düzelmeyecek bir yarasıdır. O yüzden yapmanız gerekeni yapın, ağlayın, gülün, kazanın , kaybedin, sevin ama asla beklenti içine girmeyin. Bu sadece sizi yıpratır. Umarım  takdir etmeyi öğrenebiliriz, bu da benim bu yazıyı okuyanlardan tek beklentim 

06 Ekim 2021 1-2 dakika 11 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • 2 yıl önce

    Kısa ve öz, çok harika bir yazı, küçük ifadeleri, sade ifadeleri saf duru bir şekilde anlatmak, alıntı yok, tırnak işareti yok.. eski düzen paragraf başları var, bir de bir yerde ikinci bölümde bu da, buda olarak yanlış yazılmış, -de da eki takıntım var da, üçüncü bölümdeki bu da doğru yazılmış ama ;) selam tebessüm ve saygıyla..