Bir Çocuğun Gözlerinde Gördüm

Küçücük bedeniyle kocaman bir öpücük kondurdu yanaklarıma. Sarıldığında candan öte. Baktığında hayat fışkıran bir gülün tomurcuğu  gibiydi. Sanırım hayatımın en değerli, en anlamlı öpücüğüydü. Bu hayattaki seyrimi değiştirdi. Ben bir çocuğun gözlerinde gördüm  vatanı. Manisa'da tanıştığım  ailenin 6 yaşında  bir üyesi. Tarih meraklısı, bu kadar dinlemeyi seven bir evlat hiç görmemiştim. Anlatırken savaşlarımızı, gözleri yuvalarından çıkacak gibiydi. Heyecanlı, kıpır kıpır oluyordu.18 Mart Çanakkale Zaferini anlatacaktım ki koştu askeri bir kep getirdi içeriden. Şimdi anlat daha güzel olur.

O gün bu yaşadıklarımın  bir çocukla oynadığım oyun olmadığını yeni anladım. Şimdi her çocuğun gözlerine baktığımda onların minnettarlığını görüyorum. Ve diyorlar ki senin aracılığınla tüm atalarıma teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı biz olmazdık Şimdi gülen yüzlerimiz değil, ağlayan yüzlerimiz olurdu. Ne bu dört tarafı cennet bahçelerinde oynayan çocuklar olurdu. Ne de bu karanfilden kokular. Bu taptaze yetişen yeni filizlenmiş bir nesil. Gülen gözlerinde vatanı  görüyorum. Ne ulvi bir dava, ne güzel bir sorumluluk. Allah'ım sana sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu zamana kadar vatanın topraklarını korumak bizlere de nasip olduğu için. Her aldığımız nefeste bu uğurda can verecek nice sevdalıların var olduğunu bizlere hatırlattığın için sonsuz kere teşekkür ederiz.

Geçmişte Atalarımızın bize nasıl bir miras bıraktığını neden ve hangi şartlarda şehit olduklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Bu gün Her zamankinden daha sağlam basıyorum ayaklarımı bu vatan topraklarına. Hele dalgalanan bayrağımızı görünce gözlerim doluyor.Ve ben her seferinde yemin ediyorum seni kimselere vermem.Düşsem,ölsem vermem seni.Atalarım için, evlatlarım için, geçmiş ve gelecek için asla vermem seni.Bu gün bir ölüp bin diriliriz  biz.Anka kuşu gibi kendi küllerimizden tekrar ,tekrar doğarız biz.

Bizim için kutsal sayılan bu gün de derinden yaralandım.Bizler haram nedir bilmemiş,aç gezmiş halinden ve izzetinden ödün vermemiş, destanlar yazan bir milletin evlatlarıyız. Nedir bu güne özel milli piyango çekilişi.Nedir andımızın kaldırılması.Oynanan tüm oyunları biliriz. Ne buna müsamma gösteririz,ne de susarız.Şart olsun,ant olsun ki bize bunları unutturamazlar. İster batı olsun,ister doğu,ister kuzey olsun,ister güney tek ,tek değil topunuz gelseniz bu milli iradeyi köreltemezsiniz. Kutsalımızla,duygularımızla asla oyun oynamayın.Ayarımızı kaçırmayın

. Bizlerin tek düşü tek bayrak,bir millet ve tek vatanı var.Ne biz başka yerde yaşayabiliriz,ne nefes alabiliriz. Rüzgar:saba yeli veyahut meltem iken güzeldir de haddini aşıp fırtınaya ,kara ,boraya, kasırgalara dönüştürmeyin bizleri.

18 Mart Çanakkale Zaferi bu gün .Bir yanım hüzün,bir yanım gururla,sevinçle kaplı.Allah CC bize bu günleri göstermeye vesile olan tüm Çanakkale 'de ve bu dava uğruna şehit olanları makamların en yücesine ulaştırsın.Bu şuur ile de bizleri yaşamayı nasip etsin.

Dili ile söyleyip, kalbi ile tastik edenlere selam olsun.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

24 Mart 2021 3-4 dakika 16 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • Bir karanfil bırakalım yazıya...

  • 3 yıl önce

    Çocuklar bizim canlarımız, bizim geleceğimiz, istikbalimizin teminatı onlar. Ne kadar iyi bir şekilde atalarını, atalarımızı tanırlarsa, ayakları daha sağlam yere basacaktır. Bize her zaman özümüz ile gurur duyduk duymaya da devam edeceğiz. Savaşlar cephelerde kazanılır illaki ama ne zaman ki onlara benzemeye başlarda tarihimizi unutursak ya da unutturulursa işte o zaman asıl savaş da kaybedilir... Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu aziz vatan hizmet edenlerin hepsinin ruhları şad mekanları cennet olsun... Kutlarım yürekten anlamlı bir yazıydı...