Bir Gariptir Aşk

Bulut desem hazan çöker, ağlar. Yağmura kıyamam.
Yıldız desem uyuyamam, kayar. Ömrüne doyamam.
Bahar desem sen değilsin, diken açar. Gül sayamam.
Hangi çölde açtığımı sorma sakın söyleyemem.

Soran olsa yarim deyip geçiyorum, korkum nazar.
Oysa benim deli gönlüm neler okur, neler yazar.
Ey nazlı yar, aşkın ile senden bile azar azar.
Hangi yöne kaçtığımı sorma sakın söyleyemem.. Der şair Yavuz Doğan.

Anadolu’nun o mahçup delikanlı şekli ile sevgisini koyacak bir yer bulamaz, aşka tarifler yetmez. Kimi hoyratça sever, kimi içinde saklar. Ne zaman eli kağıt kalem tutsa içindekileri bir türlü yazamaz insan. Ya yazacakları kırar sevdiğini, ya yazacakları terazide az gelir diye korkar. Gariptir aşk...

Kimi nefsince sever, kimi ateşten gömlek giyer. Ne içi, ne dışı birdir. Gece görür, gündüz kördür. Bir ayağı topal, dili lal’dır. Ne suya dokunur, ne sorgu sual olunur. Dedim ya gariptir aşk. Hele bir de karşılığı varsa deli gönül çağlar, durdurulamaz bir nehir gibidir. Onunla yatar, onunla kalkarsın. Onunla giyinir, onunla işe gidersin. Akşam olup kavuşmak için koşarsın canın cananına.

Bir aşk ta vardır ki sen seversin, o sevmez, sen gülersin o gülmez. Ağlarsın için için oysa o duymaz. Karşılığı dahi olmasa yine güzeldir sevmek. Kelebeğin ömrü kısa sevdiğinin yanında pervasızca döner durur. Ömrünü onun için harcar da sükunetle ölür.

Yaşamak sevmekle başlar. Hayaller onunla olgunlaşır. Düşlerinin yanında zirveye ulaşır. İşinde, gücünde zafere kavuşturur. En kâmil insan sevmeyi de sevilmeyi de bilendir. "Seven sevdiği ile beraberdir." hadisi şerifi’ne binaen insan olmanın yeryüzünde en kıymetli hazinesidir sevmek ve sevilmek.

Gariptir dedik ya ne mesafe tanır, ne de yasak. Bir ölçüsü yok kimi ölür, kimi yokluğunda kaybolur. Tarif et desen edemem, bu işe pek akıl sır erdiremem. Dert diyemem bu sırrı ifşa edemem. Ne mantık vardır, ne akıl, ne fikir. İzanı yoktur. Bir düşürür bir kaldırır. Kimi sürünür, kimi bahtiyar olur. Ama ne olursa olsun ta başında aşk olsun. Günleriniz hep neşe ile dolsun. Aşk tadında, sağlıklı bir ömrünüz olsun.

26 Kasım 2021 2-3 dakika 16 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 2 yıl önce

    Güzel dileklerle harmanlanmış yazınız, teşekkür ederiz. Kaleminize sağlık

  • 2 yıl önce

    İçi ısıtan güzel duygular ve temenniler keşke diyelim yüreklere sevgi pıtırcığı ekmek adına Tebrikler Gürcan bey