Bu Millet

Bu millet üç şeye aşıktır. Onlar için canını, malını ve bütün varlığını verir.

Nedir bu üç şey?

1---Vatanı

2---Bayrağı

3---Dini...

Bunlar Türk Milleti için kutsal emanetlerdir. Bu kutsal emanetlere dokunanı affetmez, af edeni de unutmaz. Sevmez de diyebiliriz. Onun için Türk Milletine diğer bütün milletler hayran kalmaktadır. Bu millet kendine iyilik edeni de unutmaz, kötülük yapanı da asla affetmez.




Bağışlamak Allah'a mahsustur. Allah isterse bağışlar, istemezse ebedi çektirir. Ama affetmek bizim gibi kullara mahsustur. Onun için insanlarda affedici olmalıdır. Ama nereye kadar? İşte burası önemli. Sen bana tokat atarsan, ben öteki yüzümü çevirip de bir tokatta buraya at diyemem. Mutlaka karşılık veririm. Vermezsem diğer korkak milletlerden hiçbir farkım kalmaz.




Türk Milleti kahramandır!diyen atalarımız boşuna dememiştir. Binlerce yıl bu cesaretleri sayesinde ayakta kala bilmişlerdir. Yoksa şimdiye kadar yok olur gider ve tarihten silinirlerdi.




Her zorlu ve sıkışık dönemlerde mutlaka bir kahraman önder çıkmış, öne düşmüş ve bu milleti en yüksek yerlere ulaştırmıştır. Onun için derler ki; ''Korkaklardan kahraman olmaz!'' Savaşları her zaman cesurlar kazanmıştır. Bu milletin çocukları da kahraman ve cesur olmak zorundadır.




Türklüğün sahneye çıkışından bu güne kadar çok büyük devletler kurmuş, dünyanın bir çok yerinde kahramanca savaşmış ve adını tarihe her zaman yazdırmayı bilmiştir.




Müslüman olduktan sonra da İslamiyete en büyük yardımı yapmıştır. İslamiyet Türklerin zamanında dünyanın her yerine korkusuzca yayılmıştır. İslamiyete en büyük desteği de Osmanlı vermiştir. Üç kıta da at oynatarak her yerde hükümranlığını sürdürmüştür.




En zor zamanında Atatürk gibi bir kahraman yetiştiren bu millet daha nice kahramanlar çıkarmaya her zaman hazırdır. Kimse Türkiyeyi ve Türklüğü küçümsemeye kalkmasın. Herkes günü gelince mutlaka boyunun ölçüsünü alacaktır. Ve verilecek cezasını da misliyle çekecektir. Müslümanlık Türklükle aynı çember içindedir. Onun için Türk eşittir Müslüman, Müslüman eşittir Türktür! Kim inkar ederse etsin, şöyle bir yabancıya sorsun bakalım;

---Türk kimdir?

---Müslüman kimdir?

Adama sordum;

---Arap Müslüman değil mi?

Güldü ve bana şöyle dedi;

---Biz Arapları Müslümandan saymıyoruz. İslamiyeti dünyaya onlar yaymadı. Müslümanlığı bizlere tanıtan Türklerdir. Onun için düşman olarak her zaman Türkler hedeftedir!...



Bu cevap karşısında sustum kaldım. Yabancı haklıydı ve doğruyu söylüyordu. Varsın bizimkiler bunu ister kabul etsin, isterse etmesin! Önemli olan yapılan hizmet ve alınan sonuçtu.



Bu Millet isterse çok işin üstesinden gelir ve dünyaya insanlık dersini verir. Şu söz ne kadar haklı bir gerçeği dile getiriyor;



'Benliğini kaybeden milletler yok olmaya mahkumdur!(M.K.ATATÜRK)
Bunu unutmamak ve unutturmamak şarttır!

18 Nisan 2014 2-3 dakika 115 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 10 yıl önce

    Bu millet çok uzun zamandır tarih sahnesinde ve kendine has özellikleri ve güzellikler var ne kadar üstümüze oyunlarda oynasalar birlik ve beraberliğimizi bozmayacaklar. Kutlarım Kemal bey...👍

  • 10 yıl önce

    Tebrikler Değerli abim güzel yazın için saygı sevgiler