Bulutlar Bizimdi

Biz değil miydik çocukken masum düşlerimize bulutları karıştıran. yeniden hayal ettikçe küçük bir kız çocuğu olasım geliyor yine ve yine. o zamanlar her şey nasıl da güzeldi. bir hamil aramızdık biz hayallerimize. ardı arkası yoktu düşleyebildiklerimizin.
pamuk şekerlerimiz olurdu hani rengarenk . Bitirmeye kıyamazken yemeye doyamazdık. Niçin severdik onları bu kadar? Pamuk şekerlerimiz bulutların arkasında hiç ulaşamadıklarımız mıydı rengini gökkuşağından alan. yediklerimiz bulut muydu hani o hiç bitmeyen.
Uçurtmam vardı boyunca. para verip almamıştım. zaten yoktu da param. Mahallenin çocuklarıyla oturup yapmıştım kaldırımlar boyu. Çok iyi uçmuyordu belki ama yine de bulutlara keşfe gitmek istiyordu o da. bıraktım onu semalara. Taki bulutlara kavuşma hayalimiz elektrik direkleriyle tanışana dek... Kaldırım çocuklarıydık çünkü biz, düz tepelerimiz yoktu gökyüzünü kucaklayan. yok muydu her çocuklukta biraz sebat. Hiç vazgeçilir miydi hayallerden haşa. o hayal kırıklığına merhem uçan balonlarımız vardı. kırtasiyeden aldıklarımız uçmasa da zaman zaman uçurabildiklerimizde olurdu. Bir kaçtı mı elimizden bulutlara doğru izlemeye gör.. üzülmezdik oysa biz kaçan balonlara. gökyüzünde kaybolana dek izlerdik. heyacanımız ise küçük kalplarimizde saklı olan bulutların arkasındaki dünyaydı gene.
Yağmur yağardı.Sevmezdim çok. Islanmayı sevmezdim. Hala sevemedim. ama hangimiz ıslanmadık evde bekleyen dayak korkusuna inat. Hangimiz batmadık çamurlara. Her yağmurun ardından güneş doğdu yeniden. En sevdiğimizdi o. Çamurlara ıslanmışlıklara çare olmasa da küçücük kalplerimizi ısıtmaya yetmedi mi dersiniz.
Gündüz oldu gece oldu ama hala gökyüzüne dönüktü tüzümüz. Çocuktuk çünkü biz. Ve gökyüzüne baktığımız sürece bu gözlerle, büyüsekte hep çocuk kalacaktık. Yüzüme tüm gücüyle düşerken yağmur ve yine tüm sıcaklığı ile yansırken güneş yakarcasına gözlerimiz bulutlarda. Gördüğümüz kimi zaman hayal ettiklerimiz kimi zaman görmek istediklerimiz.Mesela bir ağaca benzeyen de bulutlar bir oyuncak ayıcığa ya da bir kaplumbağaya, ağıza, buruna belki bir elmaya..
Şimdi arka fonda bulutları keşfeden bizi düşünelim ıslanmacasına güneşte yanmacasına sonra resmedelim bulutlarla. Hadi al beni uçurtma bulutlara kavuştursana.

http://seydakilic90.blogspot.com/

29 Nisan 2011 2-3 dakika 5 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar