Büyü Müyü Nazar Mazar Şaka Maka

Demet Akalın'a büyü yapmışlar. Benim anne babama da, ben doğunca, Elazığ'ın Habusu köyünde birileri büyü yaptı mutlaka. O yüzden, benim arkamdan, engelli kardeşim Zehra dünyaya gelmiş!
Habusulular; söyleyin çabuk; benim anneme babama kim büyü yaptı?
Ben doğduğumda altı ay sürekli ağlamışım. Beni susturamamışlar. Demek ki, daha o zaman bile, çok ileri görüşlü bir kızmışım. Engelli bir kardeşle yaşayacağımı ve ülkemin bugünkü durumunu anlamışım; o yüzden, tam altı ay, sürekli aglamışım!
Bir arkadaşıma espri olsun diye, "Eşim evdeyken, her saat başı yemek yiyor." dedim. Sen misin böyle söyleyen! Bir dokundum, bin ahh işittim. Arkadaşım, bir saat eşinden şikayet etti. Dinlemekten bıktım da, yanından ayrıldım. İnsanlar birbirleriyle nasıl muhabbet edebiliyorlar bilmiyorum. Ben genellikle bir cümle kuruyorum, karşımdaki, beş yüz cümleyle karşılık veriyor.
Kimse alınmasın. Lafım, cemiyet dışı.
Yani ben hep dinliyorum. Konuşmama fırsat verilmiyor, sonra da, konuşmadığım için eleştiriyorlar. Zehra çok konuşkan diye, Zehra'ya hayran oluyorlar!
Herkesin Zehra'yı sevmesi, beni mutlu eder elbette.
Ben konuşma ihtiyacı duymuyorum. Çünkü yazıyorum. Eskiden de günlük tutardım. Bir kere doktora gitmiştim. Ne kadar hızlı konuştuysam bilmiyorum. Doktor, "Ben seni dinliyorum, bu kadar hızlı konuşmana gerek yok. Benim vaktim var." dedi bana.
Demek ki, bizim evde de, yıllarca hep Zehra konuşmuş. Herkes, hasta diye onu dinlemiş. Beni kimse dinlememiş. Bende o yüzden, derdimi kağıtlara dökmüşüm. İşte o yüzden yazar oldum ben.
Artık Habusu'dan anneme ve babama kim büyü yaptıysa, benim hemen arkamdan, bir hasta kardeşim olmuş.
Neyse...
Tek duam; Zehra daha kötü hasta olup, yatıp kalmasın. Çünkü, Elli yıl Zehra'yla yaşamak beni gerçekten yordu. Bir de yatalak bir hastaya bakacak gücüm yok!
Zehra'gerçekten sevimli ve neşeli. İyi ki böyle. Sürekli ağlasa ve kavgacı birisi olsa, benim ruh sağlığım da bozulurdu.
Ahh o anneme babama büyü yapan Habusulu'yu bir bulsam, göstereceğim ona dünyanın kaç bucak olduğunu!
Bakın, Demet Akalın'a da büyü yapmış birileri!
Resim koyunca da, nazarlara geliyoruz!
Sevgiler

10 Ekim 2018 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar