Ç/ağrılı Çığlıklar - 3 "Apoçiler Ve Boş Bakanlar"

Hey gidi lanet terör... Bırak artık yakamızı. Kızıyorum, üzülüyorum, ağlıyorum, anlamıyorum. İnsanlar nasıl oluyor da bu kadar hain olabiliyor.


Ey terörist;

Sen ki ülkemin altın topraklarının üstünde, halkın bağrına bastığı bir evlat olarak dünyaya geldin. Okulunda okudun Türkiye'min. Hastalandın; hekimlerinden faydalandın ülkemin. Sen masum bir çocukken; gözünü kırpmadan kurşun sıktığın askerim korudu seni. Söylesene bana:

Sen de benim gibi mini mini çocukken, ilim kokan sınıfında ders dinlerken, Mustafa Kemal amca sana da bana baktığı gibi anlamlı bakmıyor muydu da bu kadar yanlışlara battın? O bir çift mavi gözden okumadın mı benim ezberlediklerimi? Sana söylemedi mi Kemal Paşa; 'Hayatta en hakiki mürşit; ilimdir, fendir.' diye? Söylese; bu hakikatsiz, cahil, bencil, çirkin oyunun peşine düşmezdin herhalde. Ya da o söyledi de, kulağına çalınan sözler s/ağır geldi egolarına...


Ey gözünü sevmediğimin ?boş( )bakanları';


Haberlerde ne diyorlar biliyor musunuz? 'X tane şehit verdik; terör örgütü köşeye sıkıştı.' diyorlar. Şöyle bir bakıyorum; ?apo'çiler dağlardan şehre inmiş. Dörtnala koşuyorlar ülkenin her bir yanında. Koşuş ki ne koşuş... Gözler önüne sergilenen ?göz oymak' tan başka şey değil. Sonra gözüm köşelere kayıyor; bir köşede Cem Kerman'ın anasının yüreği, öbür köşede Kemal Paşa'nın kemikleri sızlayıp duruyor. Bilemiyorum köşeye sıkışan biz miyiz, terör örgütü mü? Ya da terör dediğiniz biz miyiz?


Bir yerlerde birileri rahat uyurken dağda askerimiz şehit düşüyor. ?Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak...' dedik diye son bir ocak kalana kadar ateş mi düşürülecek sondan önceki ocaklarımıza?



Ey yüceler yücesi mantık;
Biraz da bizim ülkeye uğra da, sustur saçmalamaları yahut susmayacaksa birileri; hiç değilse kulak assınlar ağzımızdan çıkan ?saçmalama'lara...


Ülke bütündür, ülke bütün olabilmektir. Bir ırk diğerinden üstün olamayacağı gibi, bir ırk diğerinden üstünlüğünü savunmuyorsa bölünme ve bölücülük aptal saçmasıdır. Kurucusu sayesinde hala nefes alıyorken, kalkıp o ülkenin askerine kurşun sıkmak hainliklerin en büyüğü olmakla beraber, aşağılık kompleksi nedeniyle oluşan kendini ispat etme çabasıdır.


NOT: Hainlik kadar büyük bir suç daha varsa, şüphesiz bu hainliğe boş gözlerle bakıp susmaktır...

13 Eylül 2011 2-3 dakika 12 denemesi var.
Yorumlar