Çifte Köprü / Arhavi

Yağmur kokan şehir...

Dört mevsim'i bir arada yaşamak !İnsan gibi tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırmaktadır hayat.Evet insanlar için tanıtım kılavuzu bulamayabiliriz.İşte tamda bu zor zamanda size bir şeyler sunmak istedim gönül gözünden.Ben göğe komşu topraklardan,Marsis'in ıssızlığından süzülüyorum bu gece.

Eşsiz güzelliklerine değinmek istersek eğer,yüksek debi ile akan derenin ortasında buluşan bir sevgiliden söz açmak isterim..Eğer dinlerseniz dostlar.
Bardak dayanmıyor soğuğa,kar,kar sessiz ninnileri söylüyor bu topraklarda.Doğa,yaşam,umut bir yağmur tanesi ile yıllar önceden kararmış olsada ''kara deniz '' yaşamaya çalışıyor işte.
Sarmaşıklar kış boyunca karacaların en önemli yemini oluşturur bu topraklarda,her geçen gün daha dolgun akar dere..İşte o derenin ortasında yüzyılları aşmış bir sevgili durur,karşılar seni.Canlı arı kovanı misali dizilidir gögsünden taşları ve and içmiş gibi dimdik durmaktadır hala.Sözü uzatım duruyorum işte ahmaklığıma verin.Ben kemer köprülerden size yazıyorum dostlar.Ben bir aşığın şol mertebesindeyim.

Donmuş çiçeklerin arasında papatya'yı canlı bulan bu hayat,yıllardan beri yumurtanın akı ile dimdik tutuyor işte taşı,taş deyip geçme ha ! o taşların üzerine değdi alın yazısı,alın teri..Aşk diyorum,aşk diyorum ikide sıra..siz evet siz,çılgın bir coğrafyanın üzerinde zelzele geçirseniz kaçmak istersiniz her defasında..Bu topraklarda bu köprüler nice savaşları taşıdı,aşkları taşıdı,hastaları taşıdı..
Sen şimdi bu köprüye taş diyebilir misin,ey adam !Göğsün gibi dik bir yamaça kuruldu bu aşk..
Tam iki gönlün ortasından geçiyor yüzyıllarca...Ve sessizliğe gömüldüğünde hayat,tam o vakitlerde konuşuyor o taşlar,dere ile doğa ile.Sen şimdi gel bu köprüye taş de ey adam !

Kes zırlamayı,gel toprağıma bas..Tam gönlümün ortasına.Kamufle etme kendini ben her dilden anlarım..Bir yanım Mençuna'ya bakar,bir yanım çamlıca'ya..Unutmadan birkaç yanım daha var oda gizli,gel gör beni !

Ben göğe komşu topraklardan,iki derenin tam ortasından yazıyorum size..
Ben çifteköprüyüm,yeri geldimi taş,yeri geldimi hayatım !
Sen hangi yönümle bakarsın bilmem !
Ben Çifte köprü kılıklı bir taş adamım !

Yağmur kokan şehirden saygıyla..

06 Ocak 2012 2-3 dakika 75 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (3)
  • 12 yıl önce

    O yağmur kokan şehirde yüreği tertemiz vatan aşkı ile dolu dolu insanlara selam olsun, selam olsun güzel yurdum Artvin'e...Her ne kadar uzun zamandır gelemesemde her zaman coşku ile çağırır beni o topraklar. Kuzeyliyiz biz dağlar ile denizlerin birleştiği yerden. Garmonun, tulumun, kemençenin sesi ile coşarız, ve güzel yurdumuz için ölesiye yaşarız. Kutluyorum hemşehrim güzel yazını az gözyaşı, biraz fazla tebrik bırakıyorum sayfana selamlar tüm dostlara...👍😅👍

  • 12 yıl önce

    Duran sanılır şeylerde, hayatın nasıl ve ne güzelliklerle aşka gelip yürüdüğünü gören bu güzel yazı sahibine, paylaşımından dolayı sonsuz teşekkürlerimle.

  • yöresel aksan ile yazılmış olsaydı bu deneme tadı kestane balı gibi olurdu yinede vahşi doğa ile karadeniz arası sıkışmışlığın verdiği o mugelit öfke derin manali estetik..

    orjinal-i komofti

    selam olsun eşkiya şehri artvin'e..

    sevgimkere saygimkere