Çileden Çıkaran Olaylar

Sabah elimden kırmızı mercimek dolu kavanoz yere düştü. İçindeki kırmızı mercimekler ortalığa saçıldı. Her yer kırmızı mercimek oldu.Elektrik süpürgesini kaptım, mercimekleri çıkır çıkır çekiyordu içine. Ortalık kinlendi, ona mı yanayım. Yoksa ziyan olan mercimeklere mi? Ama elektrik süpürgesi çekerken çok keyifliydi. Çıkır çıkır çıkır.Yerlere mercimekleri yeniden saçasım geldi.Hepsini Elektrik süpürgesiyle çıkır çıkır çekesim geldi. Zaten tuhaf zevkleri olan
bir kadınım .Beni tanımayanlar sadece yazıları okuyanlar öyle görürler karşıdan. "Ne tuhaf birisi bu." derler.



Bereket mercimek kuruydu temizlemesi kolay oldu. Ya çaydanlık yere düşseydi! .Aman tanrım! çay pisliği kadar zor temizlenen bir şey yoktur herhalde. İnsan isyan eder, söylenir, sinirinden çatlayacak hale gelir ama sonunda temizlemek zorunda kalır.



Bir de salça kavanozu düşüp kırıldığı zaman felaket olur. Ama temizlemekten başka çaremiz yok.İnsan deliriyor çıldırıyor temizlerken. Ben böyleyimdir.Bilemiyorum sizler nasılsınızdır?



Elinden salça kavanozunu düşürüp de temizlerken isyan etmeyen,hatta oturup ağlamayan var mıdır, yok mudur bilemem. Ben ağlarım vallahi.Hüngür hüngür ağlarım.Hem ağlar hem temizlerim.
Bardak kırılsa., cam parçacıkları çocukların ayağına batacak,bir yerleri kesilecek diye aklım çıkıyor. Üstelik temizlemesi çok zor. Ve günlerce her yerlerden cam kırıkları gözüme ilişir durur.



Sabah mercimeklerim ortalığa, saçılınca, hem temizledim hem de kendi kendime bunları düşündüm. sizinle paylaşmak istedim. Terapi yaptım. "Sıdıka hazırlıklı ol" dedim. Kendi kendime çaydanlık düşebilir ! salça kavanozu düşebilir! deyip kendimle eğlendim bile.



Bu tür olaylar insanın başına bir de telaşlı olunca gelir.Bir misafirin gelecektir ya, işin çoktur.Ya da giyinip evden çıkmak üzeresindir..
Banyodayken suyun kesilmesi isyan ettirir insanı. Hele birde başın sabunlu kalmışsa. Vay halinize!



Mutlaka hepimizin başına gelmiştir.
Ya da misafir gelecek,fırına börek atıyorsun elektrikler kesiliyor.Ne feci bir durum.



Bir tarihte sünnet düğünümüz vardı. Aksilik bu ya, o sene oturduğumuz semtte sular kesikti.Gelen misafirleri susuz susuz ağırladım.Ne zor bir durumdu anlatamam .Benim her işim böyle zor olmuştur.Allah beni çok seviyor herhalde! Zorluklar yaşasın da pişsin olgunlaşsın istiyor.Şems'in Mevlana'yı pişirmeye çalıştığı gibi diyerek kendimi avutuyor ve terapi yapıyorum dostlar.

08 Mart 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar