Çocuk sevmek&#59; geleceğe merhaba demektir!

Bugün 23 Nisan...Gerçekten de neşe doluyor insan.Bugün çocukların bayramı demek ne kadar doğru bilemiyorum.Çünkü bir gün değil her gün çocuk bayramı olmalı.

Çocuklar hayatı güzel kılan temel unsurlardandır.Ve çocukluk tüm insanlara verilen ve verilebilecek olan en güzel armağandır.Çocukluk başlı başına bir bayramdır...

Çocuklarımız geleceğimiz, ümitlerimiz demektir.Onlar ektiğimizi biçeceğimiz verimli tarlalar gibidir.Bir çocuk ne kadar iyi yetişirse, gelecek o kadar gülümser bize.Unutulmamalıdır ki bir çocuk hem ülkesinin hem de tüm dünyanın kaderidir aslında.

Gülüşlerin en çok yakıştığı yüz çocuk yüzüdür.Çocuk nehrin akan suları gibi temiz ve berraktır.Unutulmamalıdır ki o nehrin yönü nereye çevrilirse, su o yönde akar.

"Kötü" insan hırsızlık yapan, cinayet işleyen insan değildir; kötü insan çocuk ağlatan insandır.Kaç insan vardır; gülen bir çocuk gördüğünde içi güneş gibi sıcacık olmayan?..Onlar gökkuşağının eşsiz renklerinden birer çiçektir hayatımıza sunulan.Suyunu yeterince alıp, meyvesiyle etrafına yeten...Çocuklar cennetin kokusunu taşır.Onlar bu dünyada iyi olan şeyleri bize hatırlatmak için vardır.

Çocuklar cinsiyetsizdir!..Dünyada yapılan tek gerçek ayrım cinsiyet faktörüdür ve bu faktör çocukları kapsamaz.Cinsiyet konusunda en az melekler kadar tarafsızdır çocuklar.

Onların dünyasında para, yalan, kötülük, kin, nefret yoktur.Onların dünyasında çikolata, oyuncak, masallar ve hep sevgi vardır...Sevginin en masumundan...Cennetin en müstesna çiçeğidir çocuklar.Onlar korunmaya muhtaç, yaşam şartlarına terk etmememiz gereken güzelliklerimizdir.

Çocuklar ve çocukluk her şeyden güzeldir.Onlara sevgiyle sarılıp, vicdansız hayat şartlarına karşı onları korumalıyız.Çocuk sevmek yarına merhaba demektir...

NOT:Bu yazıyı yazarken aklımda hep o çocuk vardı...Benimle yaşayan çocuk...

23 Nisan 2011 1-2 dakika 12 denemesi var.
Yorumlar