Dertleşme

Tam altmış yıl olmuş. Geriye dönüp baktığımda çok olaylar yaşamışız. Çocukluk ve gençlik yılları uçup gitmiş. Hayal bile edemediğim şeyleri yapmışız. Hayal bile edemediğim yerleri gezip-görmüşüz. Çok badireler atlatmışız. Ama hiç yılmamışız. Üzülmemişiz. Hep kaldığımız yerden mücadeleye 'devam' demişiz. Demir erimiş, çelik bükülmüş. Biz ne yılmışız ne de eğilmişiz. Daima ileriye devam etmişiz.






Orta Okul ve Öğretmen okulunda şiirlerim yayınlanmış.
Zile Postası Gazetesi'nde yerel yazı, şiir ve hikayeler yazmaya başlamışız.
Tam 23 yıl kesintisiz yazmışız. Sonra ulusal gazete ve dergilerde yazmaya başlamışız. Yüzlerce dergi ve gazetede yazmışız. İlk şiirim zamanın en popüler ve siyasi dergisi Bozkurt'ta yayınlanmış. Dağ başında gencecik bir köy öğretmeniyim.
Yolu, suyu, elektriği olmayan bir okul. Televizyon yok. Haberleri küçük bir radyodan dinliyoruz. Sonra Hakses ve Diyanet Dergilerinde şiirlerim yayınlanıyor.
Orta Doğu ve Millet Gazetelerinde makale, hikaye, roman ve yazılarım başlıyor.
Çalkantılı yıllar. Korkmadan yazıyorum. Tanıyanlar hayret ediyor. Evliyim. Çocuklarım var. Aslında çok dikkat etmem gerekiyor. Ama derler ya;'Demirden korkan trene binmez!' Biz de öyle... Bu davaya gönül vermişiz. Korku yok. Yılmak yok. Okuyor ve yazıyoruz. Ekmek paramızı kitap, dergi ve gazetelere veriyoruz.






Tek maaşım. Geçim zor. Ev yok, araba yok. Eşya hiç yok.
Azla kıt kanaat geçiniyoruz. Aradan yıllar geçiyor. Çocuklar okumaya başlıyor. Ben de Üniversiteye giriyorum. Edebiyatçı olduğum halde, İktisat okuyorum. Okul bitiyor. Girdiğim sınavları kazanıyorum. İlk çocuk hikayem ve bir şiir kitabım yayınlanıyor. Param yok. Allah darda kalanı ve çalışanı yalnız bırakmıyor. Olaylar beni zorluyor. Tercihim yurt dışı.






Evim, arabam ve eşyam oluyor. Çocuklarım okuyor. Bense yazmaya yine devam ediyorum. Ödülüm kazasız belasız emekli olmak. Dualarım herkesle birlikte sağlıklı ve uzun ömür yaşamak. Yaratana binlerce kez şükürler olsun!'






Verdiği nimete de, külfete de...
Şükürler olsun Rabbim!






Bugün konuyu dertleşmeye ayırdık.
Umarım siz okuyucuları üzmemişizdir.
Teşekkürlerimle;
Sağlık ve selametle kalın.
Allah'a emanet olun!

20 Eylül 2014 2-3 dakika 115 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 9 yıl önce

    Acı tatlı bir ömre neler neler sığmış güzel bir yazı kaleme alınmış kutlarım içtenlikle Kemal bey...👍