Diriliş

Gecenin tamda ortasındaydı. Zifiri bir karanlık, sessizce akıp zamanın dolması ve sabah nöbet teslimi gecekleşecekti. Kimbilir içinde bu gece neler barındırdı. Hangi hainlikler bu gece kimlerin kapısını çaldı. Oysa tatlı düşlerin ve nice sevdaların kavuştuğu o gece hain bir kurşun değdi göğsüne alaca karanlıkta. Ve düştü cansız bedeni. Helal süt emmiş iki dudağının arasından süzüldü kan. İçindeki hayaller sessiz sedasız çekip gitti.

Oysa her akşam yatmadan evvel görüşürdük onunla... Ertesi gün sabah kalkıp yataktan, hayır konuşup hayırlı işler yapacak, yüzleri biraz olsun güldürecektik.

Yılmadan yorulmadan karşılık beklemeden sevmeyi ve bu aşkı anlatacaktık. Hangi hain kurşun değdi göğsüne! Hayallerini hangi hırsız çaldı da yitip gittin. Be koca reis biz seninle ne iyi anlaşırdık. Beraber güler beraber ağlaşır beraber aç kalırdık. Daha seninle ne işler yapacaktık. Acelece çekip gitmen ne koydu bana.

Şimdi sabah ezanları okuyor. Kalk haydi sabahın en şerefli hali ile uyan. Uykudan daha hayırlı zaman. Bedenim kalkmıyor. Ellerim ayaklarım tutmuyor. Yoksa rüyada gördüğüm benmiydim yoksa yitip giden hayallerim mi. Oysa gördüklerim bir gerçekti. Aynada bana benzeyen ben. Yüzünde yılların yorgunluğu, bitap düşmüş bir ten.

Hatırladım o gece ben ve sen vardın. Katledildiğimiz o uzun gece. Arzuladığımız, hayallerle kurduğumuz koca bir Türkiye. İçinde sen, ben ve bizler olan mutlu bir Türkiye. İyilerin olduğu, iyilerin buluştuğu, özlenen, beklenen bir Türkiye. Bu hayellerle kuruldu nice Selçuklu, Osmanlı ve de Türkiye.

Haydi kalk ve silkelen bir gece evvel ölen sendin. Şimdi sırası değil. Hani biz bir ölür bin dirilirdik. Haydi son bir gayretle ayağa kalk. Ve insanlara koş. Yırtarcasına, her zamankinden daha fazla koş. Vakit daralıyor ömür bitiyor. Şimdi yardım vakti. Zaman ulvi bir dava olan vatan, millet, bayrak aşkı.

Rüyada gördüğüm ben. Aynada baktığım ben. Kendimi görmüşüm bi zatihi.. Yılmak yok, durmak yok, bu yolda yorulmak yok. İki günü birbirine eşitse

ziyandadır diyen bir peygamber ve fetihlerle müjdelenen bir ümmetin sancaktarıyız. Durma koş kalbin dururcasına. Özlenen, beklenen son yakındır. Zalimin umudunun kırıldığı, zulmün bittiği, fakirin yüzünün güldüğü güne kadar koş.

Çünkü DİRİLİŞ senin elinde..

25 Mart 2021 2-3 dakika 16 denemesi var.
Yorumlar