Doğum Günü

Gün doğdu her sabah ki sabahlarda olduğu gibi.. Günün telaşını ilk güneş yaşamaya başladı! Isıtmalıyım dedi yeryüzünü. Değil mi ki her şeyin bir görevi var. Bende görevimle güne başlamalıyım. Madem güneş dahi görevinin derdinde giyin bakalım kıyafetleri düş yollara. Yollarda görevinin bilincinde, trafikte maşallah. Çok geçmeden girdim içeri. İlk yüz ilk tebessüm. Sana da günaydın. Günün aydın olsun gün gibi güneş gibi. Sonra kahvaltı faslı. Çay tebessüm etti sıcak sıcak. Ona da dedim günaydınnnn. Zat-i aliniz yine ısıtıyorsunuz hem elimi hem yüreğimi. Şu böreğe de göz kırptığını görmediğimi sanma. Hadi üçümüz beraber gülelim güneşe de ve sabaha da. Tam ilk lokmayı attım ağzıma bir güneş daha yaklaştı yanıma. " Abicimm doğum günün kutlu olsun " Hadi ya! Deme ! Demek bugündü!

En samimi ve içten tebessümü yerleştirip yüzüme, tesadüfün hüznünü saklayıp içime " çok sağ ol abicim, çok sağ ol " deyiverdim. O da ne! Ne kadar çok güneş varmış hayatımda oysa. Hepsi sıraya girdi gün boyunca. " Doğum günün kutlu olsun "  sosyal medyadan, telefondan bir çok güneş ışıdı. " evet doğum günüm kutlu olsun " Hepiniz çok ama çok sağ olun hayatımı ışıtan, rengarenk yapan güneşler, sağ olun.

Hüznün garip buhranı şöyle dura dursun. Haklıdır ve hakkı vardır kendimden çok bende. Ama hakkımdan daha çok hakkı olanları düşününce dedim ki nasıl bir dua bu kula edildi ki cennetin ayaklarının altına en çok yakıştığı sultanlar sultanı bir valide sultan, güzellerden en güzel bir abla ve kız kardeş ve bahtımın şefkat dolunayı bir abi nasip olmuş. Onlardan dökülen yıldızların hepsi gönül tahtıma oturmuş. Otursalar yine iyi, canımdan öte can olmuş.

Dilemedim ya Rab, ama dileseydim bu kadarını dilemeyi beceremezdim ya. Ben ana, bana kardeş, yeğen, dost, akraba, arkadaş, yaren hepsinden razıyım sende razı ol. Ve gün boyu bana ulaşan, " mutlu, huzurlu, bereketli, keyifli bir yaşın olsun " temennilerini yine onlarla birlikte oldur.

Bu da yeni yaşın ilk duası olsun :)

16 Temmuz 2021 2-3 dakika 12 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (4)
  • 2 yıl önce

    Ne güzel temenniler, ne güzel bir dua. Yeni yaşınızda sevdiklerinizle, ailenizle güzellikler diliyorum. Kaleminize sağlık.

  • 2 yıl önce

    N e diyelim günışığı eksilmesin gönül pencerenizden Recep bey

  • Tebrik ederim Recep Bey. 🍀

  • 2 yıl önce

    Ne güzel yeni güne yeni yaşa ve hayata umutla bakabilmek. Hayat bunu bütün olumsuzluklara rağmen hak ediyor. Sevmek lazım taşı toprağı, börtü böceği, dalda ki kelebeği her şeyden önemlisi de kendini sevebilmeyi. İşte onu becerdi mi insan yolu yarılamış demektir. Nice güzelliklere ve nice yaşlara diyelim. Kutlarım içtenlikle...