Eski Bir Şarkı

Temizlik yaparken genellikle bir şarkı mırıldanırım. Mırıldandıgım şarkı da, olmadık, eskilerden kalma, unutulmuş bir şarkı oluyor. Nedense ben temizlik yaparken, beynime de bir şeyler oluyor. Geçmişi hatırlıyor. Temizlik yapma işine çok gıcık oluyorum. Bu olaya başladığım zaman bütün vücudumda strese bağlı değişimler oluyor sanırım. Aiyzaimer hastaları da, hep eskileri anlatırlarmış. Kayınvalidem de son dönemde öyleydi. Ona son dönemde ben bakmıştım.
Yani temizlik yapmaya başlayınca ruh sağlığım bozuluyor.
Şimdi diyeceksiniz, "Bir yardımcı tut. Senin sağlığın daha önemli."
Evet, benim sağlığım daha önemli de, insan vücudu çalışmaya endeksliymiş. Gücüm yettiğince, biraz daha kendim temizleyeyim istiyorum. Kadın, ya da yardımcı, benim istediğim gibi temizlemez biliyorum.
Düzenli bir kadın tutmak için, gelir düzeyimizin bayağı yüksek olması gerekli üstelik.
Parama kıyamıyorum. Çok param da yok. Elim ayağım tutuyor daha ama sinirlerim bozuluyor. Bugün ev temizlerken aklıma gelen şarkı sözleri şöyle: Nikahına beni çağır sevgilim
İstersen şahidin olurum senin.
Bu adam kim diye soran olursa
Eski bir tanıdık, dersin sevgilim.
Lisedeyken meşhur olan bir şarkıydı. Tarih öğretmenimiz, bu şarkıyla alay etmişti. Şimdi onu da hatırladım. Çok kibirli görüntüsü olan bir hanımdı. Eşi avukatmış. Belki iyi biridir de, öğrencilerini disiplin altında tutmak için öyle bir ifade takınmış olabilir.

Neyse; düşünüyorum da, insanın çok sevdiği bir kişi, başka birisiyle evlense, buna yürek dayanmaz. Böyle olayları çok duyuyoruz. İnsanoğlu ne acılara katlanıyor. Bazen insanların, çok acımasız ve zalim olduğunu düşünüyorum. Bazen de, insanlar nelere katlanıp, nelere göğüs geriyorlar diye üzülüyorum.
İşte böyle. Temizlik yaparken, eski bir şarkıyla, eskilere gidip gidip, geri geldim.
Ah bu eskiler, yakamızı bırakmıyor! Anı yaşayalım, geçmişi geçmişte bırakalım diyoruz ama bir şarkı, bir film, bir cümle...bizi eskilere götürmeye yetiyor!..

Sevgiyle kalın

21 Eylül 2018 1-2 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar