Fi Ülkesi

Herkes Gönlümün içinden gelip geçti de bir sen geçmedin.

Gönlümün içinde dostlarıma saraylar yaptırdım.Onlar orada mutlu yaşarken ben onlara hizmet etmekten bahtiyarım.


Fİ ÜLKESİ
Bir zamanlar bir Fi ülkesi varmış.Bu Fi ülkesinde hayvanlar yaşarmış. Fi ülkesini aslan kral olarak yönetiyormuş.Aslan kral bir kükreyişte yeri göğü inletiyor,bütün hayvanlar korkudan tir tir titriyormuş.
Gel zaman git zaman ormanda huzursuzluk artmaya başlamış.Tilkiler,kurtlar,çakallar ve diğer hayvanlar aralarında toplanıp kralı tahtan indirmek için gizli gizli toplantı yapmaya başlamışlar.Bu toplantıları yerin yedi kat dibinde yapmaya da özen gösteriyorlarmış.Öyle ya, ya kral Aslan duyarsa..
. Ne zaman ki hayvanların çoğunu inandırmışlar,başlamışlar homurdanmaya.Biz kralı
değiştirmek istiyoruz .Biz kralı değiştirmek istiyoruz deyip yeri göğü inletmeye başlamışlar.Bu nümayişler kralın kulağına gitmiş.Düşünmüş taşınmış,seçim yapmaya karar vermiş.Ormandaki bütün hayvanları ormanın ortasındaki gölün etrafına toplamış.Yüksek bir yere çıkıp anlatmaya başlamış.
Ey benim sevgili kullarım !Duydum ki, benim yönetimimden memnun değilsiniz.O zaman ben de bu ülkede demokrasi krallığına geçiyorum.Duyduk duymadık demeyin.Bundan böyle ormanı seçilmiş krallar yönetecek,haberiniz ola...
Bunu duyan tilki hemen harekete geçmiş.Tüm hayvanları ziyaret etmeye başlamış Vaadlerini anlatmaya başlamış.Eğer beni seçerseniz bu ormanda yaşayan tüm hayvanların yiyecekleri benden.Kurtlara ,çakallara ve diğer et yiyen hayvanlara üç öğün et vereceğim.Ot yiyen hayvanlar ise kırlara çıkmadan mağaralarının önüne otları gelecek.Kuşlar da
nasiplerini alacaklar,kelebekler unutulmayacak.Yılanlar ise ormanda yiyecek aramaya çıkmayacaklar...
Gel zaman git zaman devran böyle dönmüş.Her hayvanın önüne yiyeceği anında gelmiş.Hayvanlar da inlerinde beslendiklerinden pek de dışarıya çıkmazlarmış.Bu hayvanların bütün avcılık yetileri de kaybolmuş.Davullar çalınmış,oynamışlar.Zurnalar çalınmış göbek atmışlar.Bir devri alemdir sürüp gitmiş.
Seçilmiş kral önce şu aslanları keselim de halkımızı doyuralım demiş.Bütün aslanlar toplanmış.Ormandaki et yiyen hayvanlara günlük menü olarak sunulmuş.Gel zaman git zaman aslanların soyu sopu tükenmiş.Arkasından kurtlara sıra gelmiş.Kurtların da soyu sopu tükenmiş.Derken çakallar aynı yolun yolcusu olmuşlar.Böylece tilki dışındaki tüm hayvanların işi bitmiş.
Arkta su bitince değirmen döner mi?Elbette dönmez.Bu devran böyle döner mi?Elbette dönmez.Derken ormanın kaynakları tükenmeye başlamış.Tilki düşünmüş,taşınmış aklına ağaçları kesip komşu ülkeye satmaya karar vermiş.Böylece ülkesinin ihtiyaçlarını gidermeye karar vermiş.Ağaçları kesip satacak,komşu ülkeden et ithalatı yapılacakmış..
Her gün binlerce ağaç kesilmeye başlanmış.Karşılığında da et alınıyormuş.Derken ormandaki ağaçlar hızla tükenmeye başlamış.Ağaçların kesilmesi doğal dengeyi bozmuş,Artık eskisi gibi yağmur yağmamaya başlamış.Ormandaki dereler akmaz olmuş.Göller de kurumaya başlamış.Et geliyor ama ormanda su bulunamaz olmuş.Etleri yiyen tilkiler su bulamadıklarından böğürmeye başlamışlar.Fi ülkesinde yaşam koşulları o kadar ağırlaşmış ki,ormandaki bütün hayvanlar ülkelerini terk edip komşu ülkelere sığınmışlar.Kuşların cıvıl cıvıl ötüştüğü,kelebeklerin çiçekten çiçeğe uçuştuğu ,bu güzelim yaşam ülkesi olan bu Fi ülkesi tarih sahnesindeki yerini almış.O günden sonra o ülkenin adı tarihte Fi ülkesi olarak kalmış.
Masalımız burada sona ermiş.Masalımız ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine.
7/02/2017

07 Şubat 2017 3-4 dakika 10 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 7 yıl önce

    Ders niteliğinde ki yazınızı kutlarız Hüseyin bey👑👑