Gibi Şeyler

Aklımda yazacak hiç bir şey yok! Bir şeyler yazmalıyım. Düşünüyorum ne yazsam acaba? Yazacak konu çok elbette ama her konuda düzgün cümleler kuramıyorum.
Bizim mahallede yaşlı bir teyze Ramazan Bayramına bir hafta varken vefat etti. Yaşı 80 civarındaydı. Geçen hafta yine aynı sırada oturan, 90 yaşlarında bir amca daha vefat etti. Bir mahalleye ya da bir aileye ölüm gelince, üç kişiyi götürürmüş mutlaka. Belki batıl bir inanç ama ben inanıyorum. Birisi ölünce bir ağaçtan bir yaprak düşermiş. O yaprak düşerken kime dokunuyorsa, o kişi de ölürmüş derler. Bakalım, bizim mahalledeki üçüncü kişi kim olacak. Bizim mahallede yaşlı insan çok.Çoğu yetmiş yaşın üzerinde ve dinç insanlar. O insanları görünce biraz asabım bozuluyor. Benim annem altmışlı yaşlarında, yıllar önce öldü, oysa onlar hala yaşıyorlar. Sonra, ben kendimi çok yorgun hissediyorum, oysa onlar o yaşlarında, hala çok dinç ve pozitifler.

Bizim kedimiz ha bire sinekleri yakalıyor ve sonra yiyor. Düşünüyorum da, insan aç kalınca; yani savaş gibi bir durum olduğunda, sinek yiyerek hayatta kalabilir mi? Kedimiz yiyor ve ona hiç bir şey olmuyor? Sinek yenir mi! İğrenç? Ama çok aç kalınca insan belki yiyebilir. Sonunda o da proteindir herhalde. Yazacak konu bulamayınca saçmalıyorum. Bir belgeselde, çocuklar böcekleri toplayıp, tavada pişirip yiyordu. Öyle de zevkli yiyorlardı ki. Zenginlerin menülerinde de çok değişik böcek türleri oluyor. Çinliler de kedi yiyormuş. Bizim kedimiz de öyle iri bir kedi ki. Bir Çinli kasap görse, ağzının suyu akardı herhalde!

Belki mahalledeki üçüncü kişi ben olurum! Olabilir. Olursa olsun! Ha şimdi, ha on yıl sonra. yaşlanınca çok uzun, dünyada kalmaya, sürünmeye gerek yok diyorum. Mimar Sinan en önemli eserlerini elli yaşından sonra vermeye başlamış olsa da, şimdi insanlar eski insanlar kadar dayanıklı değiller. Zaten sürekli gençler ölüyor. Genç birisi kanser olunca çok zaman yenemiyor ama orta yaşlılar daha çabuk kanseri yenebiliyorlar. Gençler çok dayanıksız!
Bizim kedimiz çok sağlıklı bir kedi. sinek yemek ona çok yarıyor. Açlık grevi yapanlar gizli gizli sinek yiyebilirler! Bana "Kilo almışsın" dediklerinde çok canım sıkılıyor. Açlık grevi yapmayı düşünüyorum. Bir türlü uygulamaya koyamadım. İleride gelecek pazartesi günlerinin birinde, belki uygulamaya koyabilirim. Belli mi olur. Belki de o zaman mahalledeki üçüncü ölen kişi ben olurum!

Neyse...Daha fazla saçmalamayayım. Bitiriyorum!
Sevgiyle kalın

30 Temmuz 2017 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar