Güneş Gökyüzüne Kavuşunca

Yaz ayının habercisi bahar ile birlikte ağaçlar da güneşe merhaba demeye hazırlanır. En güzel en nadide çiçeklerini bahara saklarlar ve zamanı gelince güneş rotayı gösterince sunulur çiçekler. Dallar boyu sarkarlar rengârenk. Kimi zaman pembe pembe kimi zaman mor mor ya da beyaz beyaz bulut olup saçılırlar. Kimisi sebepsiz açar kimisi yaz meyvelerini karşılamak için, kimisi için ise güneşi mutlu etmektir amaç.
Güneş gökyüzüne kavuşmuştur artık. Çoluk çocuk, genç, ihtiyar sokaklarda buluşmuştur. Kırlarda dayanamamıştır artık bahara dökmüştür tüm çiçeklerini. Doğayı renklendirmek istemiştir. Bulutların kıskanıp bahara yağmur dökmesine kızmamıştır kırlar. Aksine besleyip büyütmüştür çiçeklerini. Ve herkes anlamıştır, kır çiçekleri baharı doğurmuştur çoktan.
Balkonlarında, bahçelerde, saksılarda her yerde çiçekler vardır. İnsanlarda dayanamamıştır. Toprak, ağaç, kır, bayır her yer çiçek açarken bizim balkonlar bahçeler boş kalır mıydı hiç? En renkli, en güzel, en mis kokulu çiçekler seçilmiştir bahara özel. Kimisi saksısında kurumuş soğanı ile baharla canlanmayı beklerken kimisi de çiçek bahçelerinde yeni sahiplerini yeni evlerini bekler. Sonra kavuşunca tüm özlemler, bahar herkesi mutlu eder.
'Çiçek koparmak yasaktır. ', 'Çiçek dalında güzeldir. ' yazılarına inat biz hep koparırız onları. Amaç çiçekleri üzmek değildir, sevdiklerimizi mutlu etmektir aslında. Âşık maşukuna, bir öğrenci öğretmenine ya da bir çocuk annesine çiçek vermez mi hep. Rengârenk bahar çiçekleri nasıl da mutlu eder sevdiklerimizi.
Güneşte, toprakta, ağaçta, kırda mutludur aslında insanlar kadar. Güneş sevgilisi ayı daha güzel parlatmaktadır gökyüzüne kavuşunca. Toprak, ağaç ve kır daha bir canlıdır süslenip püslenmiştir kışa nispet. Herkes, her şey mutludur sırf bahar geldi sırf dallar bayırlar saksılar çiçek açtı güneş gökyüzüne kavuştu diye.

seydakilic90.blogspot.com

09 Mayıs 2011 1-2 dakika 5 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    İşte böyle bir şey ilkbahar, mevsimlerin en güzeli... Çok güzel ifade etmişsiniz.