Hayat Nedir?

Hayat gece yıldızlar altında uzanıp gökyüzünü seyretmek midir? Hayat her gün günden güne bulutlarla ağlamak mıdır? Hayat nedir kim bilir? Dost dediğinin sırtından vurması mı? Arkadaş dediğinin iki dakika satması mı? Sevdiğinin saçma nedenlerde terk etmesi mi? Hayat nedir bilmiyorum bütün olanlar olurken nedir, niyedir?

Hayat nedir acaba? Yardım etmek mi insanlara? Sessiz feryatlar atan sessiz çığlıklarla yardım bekleyen insanlara yardım etmek mi? Hayat aç iken aç olana tüm yiyeceğini vermek midir? Hayat nedir niyedir? Hayat denilen hadise mevsimler midir? Gerektiğinde üşümek gerektiğinde filizlenmek gerektiğinde ısınmak nedir gerektiğinde yok olup solmak mı?

Yoksa hayat ?yaş?-a-mak mıdır yoksa? En kötü gününde kan ağlarken gülmek midir? Hayat her şey demek midir yoksa? Karanlıklarla aydınlıklarla dolu bir yaşam öyküsü müdür hayat yoksa? Yoksa bir rüya mıdır hayat? Gülmek eğlenmek ağlamak yardım etmek uyumak kalkmak hepsinin yapıldığı bir rüya mı acaba?

Hayat işte bu bütün bunlar olurken bütün her şey yaşanırken hayata masum masum bakmak hayatı oluşturmaz hayattan ders çıkarmak en güzel hayat örneğidir. Hayat kısacık bir ömürdür yaşanmayı bekleyen. Küçükken büyük, büyükken küçük, yaşlıyken büyük olmaktır hayat. Bazen gülmek bazen ağlamaktır oysa. Hayat yeni yaptığın hatayı baştan yapmamaktır. Hayat gariptir aslında dünüyle bugünüyle yarınıyla. Hayat gerçekten de çok gariptir, uzun sanılan ama çok kısa olunan bir duygudur hayat.

Çocukluğu çocuk olarak yaşamaktır. Gençliğin kıymetini bilmektir hayat. VATANININ değerini bilmektir hayat. Geçmişini bilmek geleceğe iyi umutla bakmaktır. Bütün bunlar benim dünyada ki hayatımdır. Kısaca bu benim dünyam işte. Hayattan dersleri almaya çalıştığım bir anlamsız diyar. Peki sizin dünyanız nasıl? Her zaman ağlamak mı? Her zaman gülmek mi? Yardım etmek mi yoksa yardımdan kaçmak mı? Sevdiğin uğruna can vermek mi? Soruyorum sizlere sizin dünyanız nasıl?

31 Ekim 2009 2-3 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar