Hoş Geldin Ramazan

Ramazan ayı oruç ayıdır.Mübarek üç ayların sonuncusudur.Ramzan sözlük anlamıyla yanmak demektir. Çünkü bu ayda oruç tutan ve tövbe edenlerin günahları yanar, yok olur.Bu ayda akıllı ve ergen yaşa girenlerin oruç tutmaları emredilmiştir.
Ramazan ayı şerefli bir aydır.Bu ayda yapılan ibadet,ve sadakalara kat kat sevap verilmiştir.BU ayda oruçluya iftar verenin günahları af olur.Cehennemden azad olur.Oruçlunun sevabı kadar sevap verilir.Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi , günah işlemekle geçer.Bu ayda elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Bu ay ahireti kazanmak için bir fırsattır.Kuran'ı Kerim Ramazan ayında indi. Kadir gecesi de bu aydadır.
Ramazan-ı şerifte iftarı erken yapmak. sâhuru geç yapmak sünnettir.Resulullah(s.a.v.),bu iki sünneti yapmağa çok önem verirdi.
Bu ayda her gece, Cehenneme girmesi gereken binlerce kişinin günahları af olur. Bu ayda Cennet kapıları açık, Cehennem kapıları kapalıdır.Şeytanlar zincirlere bağlanır.Rahmet kapıları açıktır.
Allahü teâlâbu ayda hergün oruç tutulmsını emretti.Bu ayda teravih namazı kılmak sünnettir.Bu ay sabır ayıdır.Sabır edenin gideceği yer Cennettir.Bu ay iyi geçinmek ayıdır. Bu ay rızkın arttığı aydır. Bir kimse bu ayda oruçluya iftar verirse, günahları af olur.Hak teâlâ onu Cehennem ateşinden korur.Bir hurma verene de, su ve süt ikram edene de aynı sevap verilecektir.
Bir kimse Ramazan ayında oruç tutmağı farz bilir,vazife ve orucy-un sevabını, Allahü teâlâdan beklersegeçmiş bütün günahları af olur.
Ramzan ayına ayına çok hürmet etmelidir.Bu öyle bir aydır ki,ilk günleri rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmaktır.
Ramazanda oruç tutup da gıybet eden, yalan söyleyen, onun bunun kalbini kıran, haramlardan kaçmayan kimse Ramazan ayına hürmet etmiş olmaz.Ramazan ayında günah işlemeyi terk eden kimseninn Allahü teâlâ,onbir aylık günahlarını bağışlar.
Tüm müslümanların Ramzanı şerifini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

28 Haziran 2014 1-2 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • -- Allah dualarını kabul huzurunu daim eylesin inşallah saygılar