Hüzün Yazıları

Hava soğuk ve yağmurlu.Camlar buhar içinde.Kaloriferler yanmış.Ev sıcak.Odalarda karamsarlık yok.Ama benim beynimde bir dörtlük dolaşıp duruyor.Tıpkı kulaklarımdaki çınlama gibi beni rahatsız ediyor.
Yaz diyor,beni bir yerlere yaz.Varsın hava soğuk olsun.Varsın sicim gibi yağmur yağsın.Sonunda bu çağrıya dayanamıyorum ve yazıyorum;
Dışarıda kar havası,
İçeride yar!
Dokunmayın şu gönlüme,
Gönüllerde hüzün var!
Hasret buram buram yakıyor.Gönül tezgahında çile dokuyor.Aklımsa şiir okuyor.Neden,niçin,kime ?..
Bir bilinmezler deryasındayım.Yokluğun içinde varlık.Dönüp duruyor.Gurbet diyor,sıla diyor,hüzün diyor.Fakat benlik yok.Bütün benlik O sırda saklı.Ya da erimiş.Yok olmuş.Bilinmezler veya bulunmazlar ülkesine göç etmiş.Bulunur mu? Bilinmez! Kim bilir belki de mavera ötesinde gizlidir.Tıpkı 'Nirvana Günlükleri'gibi.Sihirli bir değnek bütün bu gizli kapıları açacak ve bize gaiplerden biri 'Hoş geldin oğul'diyecek.
Der mi, demez mi?Onu bilmek gerçekten zor.Necip Fazıl'da çileyi,Peyami Safa'da sabırı öğrendik.Şeyhin huzurunda mürit olmak zor.Kolay olsaydı zaten herkes bu yolu seçerdi.
Bir elin yağda,bir elin balda! Oh ne ala, ne ala.Atalar ne güzel demiş;
'Bi tarla bostan, yan gel yat Osman!'Yatmak bize haram.Düşsekte,kalksakta mücadeleye devam.Kaçmak bize göre değil.Çalışmak bize göre.
Varsın ellerimiz titresin,varsın gözlerimiz kararsın 'Hak bildiğimiz yolda ilerlemeye devam.'diyeceğiz.
Öyle 'Armut piş,ağzıma düş!'yok.Zor olanı hayatta başarı kazanmak.Onun için bütün bu uğraşlar.
İşte bu yüzden HÜZÜN YAZILARI aklımdan çıkmıyor.Bu yüzden kafam karışık,beynim zonkluyor.Gözlerim kararıyor ve başım dönüyor.'Bir lokma,bir hırka' bize göre değil.Kainat insanoğlunun emrine verilmişse,her türlü nimetinden yararlanacağız.Onun için derviş ne güzel dua etmiş;
'Yarabbi,sevabın da,günahın da başım üstüne.Senden ne gelirse kabulum.'
Biz de onun için yazıyoruz;
Dışarıda kar havası,
İçeri de yar!
Dokunmayın şu gönlüme,
Gönlümüz de hüzün var!
Bu gün Kurban Bayramı.Geleceğimiz bayramlar kadar güzel olsun.Evimize hüzün yerine neşe dolsun.Bütün dileklerimiz kabul olsun!

23 Ekim 2013 2-3 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar