İnsan Beyni

İnsan beyni diye hafife almayın.Belkide dünyada yaratılan ve yaratılacakların en yücesi ve en mükemmeli İNSAN BEYNİ'dir!
Bunları neden mi yazıyorum?
Elbette sebebi veya sebepleri var!
Geçende şahit olduğum bir olay,bunları düşünmeme ve yazmama sebep oldu.
Büyük bir bankamızdan bayram öncesi işlem yapıyordum.Banka önünde üç tane ATM vardı.Oldukça kalabalık bir gurupta yan taraftaki ATM'de işlem yapıyordu.Benim işlem yapacağım ATM'de oldukça kalabalıktı.Bana henüz sıra gelmemişti.
Bekliyordum!
İnsanlara bakıyor, diğer taraftan istemeyerekte olsa konuşmalarına kulak veriyordum.Hani derler ya;'Kulak misafiri oluyordum!'
Çevresi kalabalık bir adam işlemi bitirmişti.Kenara çekildi.Oldukça terlemişti.Yanındakilere baktı;
---Ulan arkadaş,dedi...Bu makine insandan akıllı vallahi!
Çevresinde dinleyenlerden biri;
---He vallahi,dedi...İnsandan akıllı.Bir sürü işlemi iki dakikada yaptı!
Ben güldüm.Yanımdaki adam bana ters ters baktı.
--- Hiç bakma,dedim.Bu makinalar o kadar da akıllı değil!
---Neden,dedi?
Ben önce konuşan insanlara baktım.Sonra;
--- Çünkü, dedim...Bu makinayıda yapan insan.
Durdu!
Başını salladı.Ben devam ettim;
--- Eğer bir insan bunu tasarlamasa, yapmasa(icat etmese ve bulmasa) ne işe yarardı?İnsan beyni bütün bunları yapıyor.Demek ki yüce bir varlık insanlara bu aklı vermiş.Akıl olmasaydı böyle hiçbir makine yapılamazdı...
Siz insan beynini bir makinadan daha mı akılsız ve işe yaramaz buluyor sunuz?
Vallahi yanılıyorsunuz!Daha insan beynindeki hücrelerden binde biri bile insanoğlu tarafından kullanılmamaktadır.Böyle mükemmel bir beyin ne yeterince kullanılmış, ne de yapıla bilmiştir!
Demek ki;İnsan Beynini hafife almamak gerekir.Ne icat edilirse edilsin,onu da yapan bir insan ve tasarlayan da başka bir insan beynidir!...
Makinalar bir insandan daha akıllı ve asla mükemmel değildir.Ama komutu verilen işlemleri otomatik olarak daha hızlı ve daha hatasız yapa bilmektedir.Önemli olan önce makinanın proğramlandırılmasıdır.
İyi ve hatasız bir proğram yüklenmezse hiçbir makine işe yaramaz.Yaptığı işlemlerle makine insandan daha akıllı değildir.İnsan beyninden daha zeki değildir.Zeki olduğunu da göstermez.
Bilakis insanın gelecekte daha ne icatlar yapacağının göstergesidir.
İnsan beyni, diğer bütün canlıların içinde en mükemmel olanıdır.Onun için Yüce Yaratıcı bütün kainatı insanın emrine vermiştir.Amade kılmıştır.
Öyleyse İNSAN BEYNİ'ni hafife almamak gerekir.

06 Ekim 2014 2-3 dakika 115 denemesi var.
Yorumlar