İnsanlar

Akşam telefonum çaldı. Başka bir şubeden gelen ses elbette tanıdıktı. 

Bazen kimlerin arasında yaşama sorunumla savaşırken hani kendime de çok kızarım. Mecburiyetimden mi?

Ayılar bazı insanların yanında bana kalırsa efendi ve görgülüdür. Ama kulağımdaki sese gelince ayılara sarılıp öpesim geldi. 

Ağzını şapırdatıp - şapırdadıp, yutkunup- yutkunup duruyor. Ayva yiyorum diyor. Dayanamadım. İşim var deyip kapadım telefonu...

Bazı insanlar müdür olduklarındaysa sınıf atlarlar. Sahipleri ödüllendirdiği içindir bu. Bizim müdür de öyle. Bana kalırsa dürüm-müdür. Tavuk veya şiş daha lezzetlidir. Ayağına çağırır. Arabadan inmez. Kıçı her zaman sıcak tutar. 

Bazı insanlar yalakalıktan pek hoşlanırlar. Yani yalaka köpek gibidirler. Çevrenize bakarsanız bir veya ikisine mutlaka rastlarsınız. Tek korktukları şey koltuğu kaptırmamaktır. Karakterleri budur.

Düşünüyorum. Ben neden bu tür ortamların içinde yalnızlaşıyorum diye? Düşünüyorum kendi kabuğuma döndükçe....


25 Kasım 2021 30-60sn 181 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (1)
  • 2 yıl önce

    Müdür müdür müdür diyesim geldi önce... Ah bu insanlar, hiç bir şeyden çekmedi insandan çektiği kadar dedim sonra... Sonra toprak beni de basacak bağrına dünya dedim tıpkı türküdeki gibi... Sonra vazgeçtim hepsinden... Dedim ki insanlar varoldukça yalansın dünya... Eyvallah usta. Bize de hatırlattınız insan olmayı... Daha ne diyeyim...