İnsanlık Kendini İyilikte Bulmalı

Bana göre iyilik, yüce Allah'ın kullarına ikram etmiş olduğu lütuftur. Aslında her insan özünde iyidir. Kötülük nefsin eseridir. İnsanlar hayat yolunda kötülükleri ayak altına alıp iyilikleri el üstünde tutmayı bilmelidir. Şöyle bir sorgulayacak olursak kötülük yapınca ne kazanırız? İyilik yapınca ne kazanırız .





İyilik yapınca; iyiliği herkesten önce kendimize yapmış oluruz. İyilik helede karşılık gözetmeksizin yapılırsa bu daha da güzeldir. Düşünsenize herhangi bir insan yaptığınız iyilikten mutlu olmuş. Bir şekilde ferah bulmuş. Ne kadar güzel. Ama bunun farkında değilse, sorun değil . Bizler iyiliği ne için yapıyoruz burası önemli. İyilikler Allah rızası içindir. Ne demiş atalarımız; iyilik yap denize at. Balık bilmezse halik bilir. Ne kadarda doğru söylemişler. İyilik topraktan bedene yaşar. Mükafatı ötelerde Allah katındadır.





Bizim özümüz sözümüz ve tüm davranışlarımız iyilik olmalı;
İnsanlık kendini iyilikte bulmalı...





Bir insan varsayalım ki; tüm ömrünü iyiliğe adamış. Sizce var mıdır kaybettiği bir şey? İyilik kaybolmaz an gelir gün gelir fazlasıyla size iade edilir. Allah kullarını daima gözetir. Bizler sürekli hayatın içinde sınavdayız. Bilemeyiz yaptığımız bir iyilikle cennet bahçelerinde dolaşmayacağımızı... İnsan iyiliği önce kendine yapmalı; sahteliklerden, riyakarlıktan, yalancılıktan, fitnecilikten, kibirden, hevaya düşmekten nefsini korumalı şeytana davetiye çıkarmamalı.





Unutmayalım ki; iyiliğimiz kadar insan; saygınlığımız kadar onurlu ve şerefimiz kadar cömertiz...





3:104 - (Ayet) İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.

18 Eylül 2015 1-2 dakika 224 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    İnsanı ve insanlığı kurtaracak iyilik ve iyi insanlardır en nihayetinde tebrikler güzel bir yazıydı...👍